Talous Rakentaminen Uutiset Merja Mannila Ei kommentteja

Rakentamisen konkurssit vähenivät viime vuonna – henkilöstömäärä kasvoi

Rakennusalan konkurssien määrä laski viime vuonna. Tilastokeskuksen tietojen mukaan yritysten yhteenlaskettu henkilöstömäärä kuitenkin kasvoi selvästi.

Rakentamisessa konkurssiin meni  viime vuonna  468 yritystä, mikä on  1,7 prosenttia toissa vuotta vähemmän. Konkurssiin menneiden yritysten yhteenlaskettu henkilöstömäärä kasvoi peräti 23,1 prosenttia 3204:ään.

Konkurssien määrä laski kaikilla päätoimialoilla

Kaikkiaan konkurssien määrä laski viime vuonna selvästi.  Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna pantiin vireille 2 160 konkurssia, mikä on 248 konkurssia eli 10,3 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssien määrä väheni kaikilla päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muissa palveluissa. Alalla pantiin vireille 621 konkurssia, mikä on 74 konkurssia eli 10,7 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Muiden palveluiden päätoimiala käsittää muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut sekä terveys- ja sosiaalipalvelut.

Konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 11 935 työntekijää. Tämä on 645 henkilöä eli 5,1 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia