Aamulehti: Suomeen on rakennettu puolen Afrikan verran tuulivoimaa – Ruotsi satsaa tosissaan lähivuosina

Ruotsiin ei rakennettu viime vuonna kuin muutamia kymmeniä uusia tuulivoimaloita, mutta uusista tuulivoimahankkeista tehtiin ennätysmäärä investointipäätöksiä.

Kuva: Seppo Mölsä

Svensk Vindenergi ennustaakin, että Ruotsin tuulivoiman tuotanto kasvaa 60 prosenttia seuraavan neljän vuoden aikana. Maan sähköntuotannosta yli kymmenesosa tuotettiin viime vuonna tuulivoimalla. Maahan on rakennettu noin kolminkertainen määrä tuulivoimaa Suomeen verrattuna.

Selvästi eniten tuulivoimaa rakennettiin viime vuonna Kiinaan, jota seurasivat Yhdysvallat ja Saksa. Etelä-Amerikkaan on rakennettu kymmenen kertaa vähemmän tuulivoimaa kuin Pohjois-Amerikkaan. Koko Afrikan mantereelle puolestaan on rakennettu vain kaksi kertaa enemmän tuulivoimaa kuin Suomeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aamulehti: Suomeen on rakennettu puolen Afrikan verran tuulivoimaa – Ruotsi satsaa tosissaan lähivuosina”

Vastaa