Kokeile kuukausi maksutta

MT: Pyhäjoen ydinvoimalan hinta noussut jopa 7 miljardiin euroon

Fennovoiman Pyhäjoelle rakentaman ydinvoimalan kustannuksiksi arvioidaan nyt 6,5-7 miljardia euroa, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä Maaseudun Tulevaisuudelle (MT).

Fennovoiman Pyhäjoelle rakentaman ydinvoimalan kustannuksiksi arvioidaan nyt 6,5-7 miljardia euroa, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä Maaseudun Tulevaisuudelle (MT).

Alun perin arvioitiin, että voimalan hinta voisi jäädä jopa neljään miljardiin euroon.

Ydinvoimaprojektien kustannusten nousu ei ole poikkeuksellista. Teollisuuden Voiman Eurajoelle rakentamana Olkiluoto kolmosen hinta on kohonnut kolmesta yhdeksään miljardiin euroon.

Härmälän mukaan Pyhäjoen venäläinen laitostoimittaja Rosatom on saanut myöhässä olevien rakentamislupa-asiakirjojen laatimisen sujumaan. Käytännössä laitoksen valmistuminen on kuitenkin myöhästymässä alun perin arvioidusta vuodesta 2024.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “MT: Pyhäjoen ydinvoimalan hinta noussut jopa 7 miljardiin euroon”

  1. Ydinvoimalan rakentaminen Suomessa on pirullista hommaa. Vastustus on niin kiimaista mediassa,YLE etunenässä. STUK rassaa jo Pyhäjoen kohdetta julkisuudessa,kun se on kiusannut Olkiluoto kolmosen lähes mahdottomaan tilanteeseen. Olisipa syytä tarkemmin katsella näiden ydinvoimavastaisten hullujen taulukoita siitä
    mistä saamme sähkömme. Vesi ja ydinvoimasta se tulee. Ei aurinko ja tuulivoimasta. Tukea niihin menee valtiolta lähes kolme miljardia.Sitten loppu sähkö tuodaan esim. Ruotsista,ydinvoimalla tehtyä sähköä.
    On niin helvetin hienoa vastustaa ydinvoimaa.Sitten kun sähkö loppuu kovalla pakkasella ollaan paskat housussa.
    Minä toivotan onnea ja jaksamista ydinvoiman parissa työtään tekeville. Onnetonta,että olette syntyneet tässä asiassa Suomeen. Paljon paskaporukkaa liikkeellä ilman mitään oikeita perusteita asiaanne vastaan.

    1. Näillä kahden rakentamiseen käytetyn ydinvispilän hinnalla olisi ostettu pian sähköä ulkomailta 50 vuotta. Olettaen tietysti, että nuo ehkä joskus valmistuvat.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat