Vahanen vahvistaa korjausrakentamisen suunnittelua yritysostolla

Kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani Vahanen-yhtiöt ostaa korjausrakentamisen suunnitteluun erikoistuneen yrityksen.

Kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani Vahanen-yhtiöt ostaa korjausrakentamisen suunnitteluun erikoistuneen yrityksen.

Vahanen-yhtiöt haluaa Arkkitehtitoimisto Timo Viikari & Co Oy:n kaupan myötä kasvattaa korjausrakentamisen erityisosaamista, josta Viikarilla on kokemusta vuosikymmenten ajalta.

Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Rädyn mukaan yritysosto vahvistaa niin Vahasen kuin arkkitehtitoimisto Timo Viikarin toimintaa. Vahanen on tunnettu korjausrakentamisestaan, joten arkkitehtitoimiston tuominen osaksi konsernia on luontevaa.

”On ilo saada Viikarin osaaminen osaksi toimintaamme. Yrityksellä on pitkät perinteet korjausrakentamisesta, erityisesti vanhoista ja suojelluista kohteista, ja valtava ammatillinen tietotaito, jota haluamme vaalia”, Räty kertoo.

Arkkitehtitoimisto Timo Viikari & Co Oy:n liiketoiminta sulautuu osaksi Vahanen-konsernin arkkitehtitoimisto Innovarch Oy:tä. Se säilyy kuitenkin omana yksikkönään yhtiössä.

”Mahdollisuus viedä toimintaamme eteenpäin”

Arkkitehtitoimisto Timo Viikari & Co oy on perustettu vuonna 1971. Korjausrakentaminen on ollut osa toimiston erityisosaamista alusta lähtien.

Se on erikoistunut juuri vanhojen rakennusten ja taloyhtiöiden julkisivu- ja muutosrakentamiseen. Toimisto on tehnyt erityisesti Helsingin keskustan ja eteläisen Helsingin jugendrakennusten korjaamista.

Toinen merkittävä osaamisalue arkkitehtitoimistolle on toimitilojen ja toimistorakennusten uusimissuunnittelu. Se on muuttanut vanhoja koppikonttoreita monitilatoimistoiksi sekä uudistanut tilojen tekniikkaa ja sisustusjärjestelyjä.

Toimiston referensseihin kuuluvat muun muassa Vuorimiehenkatu 5, jossa on uusittu julkisivut sekä rakennettu ullakkoasuntoja. Arvokiinteistöistä toimisto on korjannut muun muassa Yrjönkatu 13:n ja Laivastokatu 14:n. Uudistuskohteista merkittävimpiä ovat muun muassa Aleksi 13 -tavaratalon uudistus, Hyrylän upseerikerho sekä Työpajankatu 13.

Mahdollisuus kehittää ja kasvattaa arkkitehtitoimiston osaamista osana Vahasta kävi arkkitehti Timo Viikarille hyvin.

” Vahasen korjausrakentamisen asiantuntemus on korkeatasoista, joten meidän osaamisemme sopii hyvin yhteen. Tämä on hyvä mahdollisuus viedä meidän toimintaamme eteenpäin, Viikari kuvailee.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vahanen vahvistaa korjausrakentamisen suunnittelua yritysostolla”

Jätä kommentti