Y-Säätiö-konserni rakennuttaa vuokra-asuntoja Uudenkaupungin Ketunkallioon. Kohde valmistuu kesällä 2019. Kuva Arkkitehdit Ahlström Oy.

Y-Säätiö rakennuttaa vuokra-asuntoja Uuteenkaupunkiin – Autoteollisuuden piristyminen kasvatti kysyntää

Y-Säätiö-konserni on solminut KVR-urakkasopimuksen vuokra-asuntojen rakentamisesta Uuteenkaupunkiin.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tiedotteen mukaan Uudenkaupungin vuokra-asuntokohde on samalla ensimmäinen tulos Y-Säätiö-konsernin ja ammattiliittojen yhteistyöstä.

”Autoteollisuuden piristyminen on aiheuttanut Uudenkaupungin seudulle voimakkaasti kasvaneen vuokra-asuntojen kysynnän. Näillä vuokra-kodeilla vastaamme tähän tarpeeseen ja tuemme alueen yritysten mahdollisuutta työllistää osaavia tekijöitä myös muualta”, Y-Säätiön rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo.

Uudenkaupungin vuokra-asuntojen rakentaminen käynnistyy kesäkuussa 2018. Ne valmistuvat alustavan arvion mukaan kesällä 2019.

Kohde sijaitsee Uudenkaupungin Ketunkallion alueella osoitteessa Lukkosepänkatu 1. Viisikerroksiseen taloon rakentuu 31 erikokoista ARA-vuokra-asuntoa.

Rakentamisesta vastaa KVR-urakoitsija VRP Länsi-Suomi Oy, suunnittelusta vastaa Arkkitehdit Ahlström Oy/Sami-Matti Pesonen.

Hankkeen sijoittajina Y-Säätiön lisäksi ovat Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry.

Tiedotteen mukaan Y-Säätiön ja ammattiliittojen tavoitteena on rakennuttaa lyhyellä kymmenen vuoden korkotukimallilla merkittävä määrä asuntoja pääkaupunkiseudulle ja kasvukeskuksiin lähivuosien aikana.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Y-Säätiö rakennuttaa vuokra-asuntoja Uuteenkaupunkiin – Autoteollisuuden piristyminen kasvatti kysyntää”

  1. No nyt on Y-Säätiö kaukana alkuperäisestä säädekirjansa tarkoituksesta; saisi jättää tavalliset vuokra-asunnot rakennutettavaksi muille toimijoille. Voi tietysti olla, että Uuteenkaupunkiin ei edes ole muita ararakennuttajatulijoita. Uusikaupunkihan vajoaa säännöllisesti taloudelliseen kriisiin, kuten muutaman ison toimijan pikkukaupungeille käy, kun teollisuus lähtee pois.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi