Kokeile kuukausi maksutta

Arkkitehtuuritoimisto Talli sai kutsun Venetsian arkkitehtuuribiennaalin päänäyttelyyn

Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli on kutsuttu ensi kesän Venetsian arkkitehtuuribiennaalin päänäyttelyyn.

Talli-arkkitehtien osakkaat Pia Ilonen, Minna Lucander ja Martti Lucander Pia Ilosen keittiössä toimiston suunnittelemassa as. oy Tilassa Arabianrannassa. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Näyttelyn teemana on tänä vuonna Freespace, vapaa tila. Tallin vetäjät ovat arkkitehdit Pia Ilonen ja Minna Lukander sekä sisustusarkkitehti Martti Lukander.

”Tämän vuoden teema sopii mainiosti ajattelutapaamme. Olemme aina pyrkineet luomaan tiloja, joihin voi syntyä mielenkiintoista elämää mahdollisimman vapaasti, oli kyse sitten vanhojen rakennusten uudesta elämästä tai uudisrakennuksista”, iloitsee Pia Ilonen.

”Olemme kiertäneet yli 20 vuotta puhumassa tästä eurooppalaisissa seminaareissa, ja on hienoa saada äänemme nyt kuuluviin myös tällä kansainvälisellä areenalla.”

Arkkitehtuuribiennaali järjestetään Venetsiassa joka toinen vuosi. Ensi kesän 16. arkkitehtuuribiennaalin kuraattoreina toimivat tällä kertaa irlantilaiset Yvonne Farrell ja Shelley MacNamara. Heidän toimistonsa Crafton Architects on perustettu vuonna 1978, ja toimisto on suunnitellut mm. Luigi Bocconin yliopiston Milanoon Italiaan sekä valtavan yliopistokampuksen Peruun Limaan Britannian ja Irlannin tuotantonsa lisäksi.

McNamara vieraili opiskelijaryhmänsä kanssa tutustumassa Talli-toimistoon viime keväänä.

Venetsian 16. arkkitehtuuribiennaali avataan 26. toukokuuta ja se on avoinna marraskuun 25. Päivään asti. Biennaali kokoaa maailmanlaajuisesti arkkitehtejä eri maanosista ja on ehkä tärkein arkkitehtuurin katselmus maailmassa.

Joka toinen vuosi järjestettävän arkkitehtuuribiennaalin lähes nelikymmenvuotisen historian aikana suomalaisia on nähty päänäyttelyssä vain muutaman kerran. Viimeksi vuoden 2016 biennaaliin sai kutsun Saija Hollménin, Jenni Reuterin ja Helena Sandmanin arkkitehtitoimisto.

Tuolloin biennaali käsitteli arkkitehtuurin yhteiskunnallista ja humanistista vastuuta. Myös tämän vuoden teema – tila ja ihmisten oikeus siihen – on painotukseltaan yhteiskunnallinen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arkkitehtuuritoimisto Talli sai kutsun Venetsian arkkitehtuuribiennaalin päänäyttelyyn”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat