Havainnekuva Sompasaaren Fregatti Dygdenin kujalle rakentuvan talon sisältä. Kuva: A-Kruunu

Lapsiperheille rakennetaan mullistava uutuus Helsingin Sörnäisiin: kerrostalo, jossa on huokeat vuokrat

Rakennuttaja on valtion omistama A-Kruunu. Talon pitäisi valmistua syksyllä 2019.

Kirjoittaja(t) Noona Bäckgren / HS

Helsingin Sompasaareen Sörnäisten kaupunginosaan on tekeillä lapsiperheille suunnattu vuokrakerrostalo. Rakennuttaja on valtion omistama A-Kruunu, joka on perustettu tuottamaan kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja Helsingin seudulle.

Urakkasopimus rakentamisesta on allekirjoitettu, ja talon pitäisi valmistua syksyllä 2019. Asuntoja voi alkaa hakea loppukeväällä ensi vuonna.

Yhä useampi lapsiperhe jäisi mielellään asumaan Helsingin keskustaan, mutta A-Kruunun toimitusjohtaja Jari Mäkimattilan mukaan esteeksi muodostuvat huonosti toimivat asuntopohjat tai asumisen hinta.

Useita eri tyyppisiä asuntopohjia

Sompasaaren Fregatti Dygdenin kujalle valmistuvan talon suunnittelua varten selvitettiin pienperheiden asumisen käytäntöjä. Asuntojen suunnittelussa lähtökohtana on pidetty keittiö-olohuonetta, joka on perheen tärkein yhteistila.

”Eteisten kokoon ja toimivuuteen on kiinnitetty huomiota, samoin makuuhuoneisiin. Niitä ei ole eritelty lasten- ja vanhempien makuuhuoneiksi, ja huoneet on tehty niin, että kaikkiin mahtuu esimerkiksi parisänky”, Mäkimattila sanoo.

Taloon on suunniteltu useita eri tyyppisiä asuntopohjia. Osa asunnoista on kaksikerroksisia tai parvellisia, ja niillä on omat sisäänkäynnit suoraan ulkoa maan tasosta.

Umpikorttelin keskelle rakentuu suojaisa piha, jossa lapset voivat leikkiä turvallisesti myös yksin.

Jättikokoisia perheasuntoja taloon ei tule, vaan huoneistojen koko on 70–90 neliötä. Maantasossa olevat asunnot ovat hiukan suurempia, noin sata neliötä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Lapsiperheille rakennetaan mullistava uutuus Helsingin Sörnäisiin: kerrostalo, jossa on huokeat vuokrat”

  1. Hintatietoja kehiin! Paljonko keskimääräinen neliövuokra? Eli mikä on ”huokea vuokra”?

  2. Julkista tietoa, ARA:n käsittelyssä on hakija täyttänyt myös vuokra-asunnossa, kysymällä luultavasti saa paperit nähtäväksi. Jostakin syystä ARA ei halua esittää kuin tarkempia kohdekohtaisia tietoja julkisesti nähtäville www-sivuillaan.
    A-Kruunu voisi myös ottaa oppia Helsingin käytännöistä, ainakin aiemmin asuntotuotantotoimikunnan julkisten pöytäkirjojen liitteenä oli hankkeiden laskelmat.

    Miksi julkiset toimijat eivät julkista papereita ?

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi