Kokeile kuukausi maksutta

Varma myi Kojamon osakkeita yli 50 miljoonalla

Eläkeyhtiö Varma myi 19. marraskuuta Helsingin pörssissä ison potin asuntosijoitusyhtiö Kojamon osakkeita.

Kojamolle valmistui viime vuonna paljon uusia asuntoja. Kuva: Kojamo

Varma myi reilut 3,5 miljoonaa Kojamon osaketta 14,65 euron kappalehinnalla. Eläkeyhtiö kuittasi koko myydystä osakepotista noin 51,8 miljoonaa euroa.

Varmalle jäi kuitenkin edelleen varsin mojova potti Kojamon osakkeita. Eläkeyhtiöllä oli lokakuun lopussa hieman vajaat 30,4 miljoonaa asuntosijoitusyhtiön osaketta. Määrä vastasi 12,3 prosentin osuutta Kojamon kaikista osakkeista. Varma oli tuolloin Kojamon toiseksi suurin osakkeenomistaja.

Kojamon suurin osakkeenomistaja oli lokakuun lopussa toinen eläkeyhtiö Ilmarinen noin 32,4 miljoonan osakkeen potillaan. Osakemäärä vastaa 13,09 prosentin osuutta asuntosijoitusyhtiössä. Varman nyt tekemien kauppojen jälkeen Kojamon toiseksi suurimmaksi osakkaaksi näyttäisi nousseen Teollisuusliitto, jolla oli viime kuun lopussa hieman vajaat 29,0 miljoonaa osaketta. Tämä on toki sillä varauksella, ettei Teollisuusliitto ole merkittävästi myynyt osakkeitaan lokakuun lopun jälkeen.

Kojamon osakkeilla tehtiin myös aamupäivällä 20. marraskuuta peräti 11 miljoonan osakkeen kauppa 14,65 euron kappalehinnalla. Näiden osakkeiden myyjästä tai ostajasta ei ole tässä vaiheessa tietoa, mutta ilmeisesti Kojamon suurimpien osakkeenomistajien omistuksissa on tapahtunut muitakin merkittäviä muutoksia kuin Varman omistuksen supistuminen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varma myi Kojamon osakkeita yli 50 miljoonalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat