Stora Enso julkaisi konseptin tukemaan puurakentamista kouluissa ja päiväkodeissa

Puurakentamisen odotetaan kasvavan merkittävästi lähivuosina ympäristöministeriön annettua syksyllä kansalliset tavoitteet lisätä puurakentamista huomattavasti julkisessa rakentamisessa.

Stora Enso on kehittänyt koulurakentamisen konseptin, joka auttaa arkkitehtejä ja suunnittelijoita hyödyntämään massiivipuun parhaat ominaisuudet ja huomioi samalla oppimisympäristöjen moninaiset tarpeet.

Puurakentamisen odotetaan kasvavan merkittävästi lähivuosina ympäristöministeriön annettua syksyllä kansalliset tavoitteet lisätä puurakentamista huomattavasti julkisessa rakentamisessa.

Valtioneuvosto julkaisi tänä syksynä tavoitteet kansalliselle puurakentamiselle Suomessa. Puurakentamisen markkinaosuus kaikesta julkisesta uudisrakentamisesta halutaan tavoitteiden mukaisesti kasvattaa nykyisestä 15 prosentista markkinaosuudesta 31 prosenttiin vuoteen 2022 mennessä ja siitä aina 45 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Se tarkoittaa, että lähes joka toinen julkinen rakennus tulisi rakentaa jatkossa puusta.

”Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan puurakentamisen ammattitaitoa ja tiedon jakamista päättäjille. Koska massiivipuuelementtirakentaminen ei Suomessa ole vielä kovin tuttua toisin kuin Euroopassa, haluamme nyt julkaistavan koulurakentamisen konseptin avulla tukea niin kuntien ja kaupunkien päättäjiä kuin arkkitehtejä ja suunnittelijoita. Julkaisimme vastaavan konseptin puurakenteisista toimistoista viime syksynä, ja se on saanut hyvän vastaanoton”, sanoo Stora Enson kehityspäällikkö Antto Kauhanen.

Tällä hetkellä esimerkiksi Helsinkiin rakennetaan Suomalais-venäläisen koulun uudisrakennusta ja Hopealaakson päiväkotia Stora Enson massiivipuusta. Lapinmäen päiväkoti valmistui viime vuonna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Stora Enso julkaisi konseptin tukemaan puurakentamista kouluissa ja päiväkodeissa”

Jätä kommentti