Kokeile kuukausi maksutta

Lehto sai Vantaan kaupungilta lähes 60 miljoonan urakan ja kylkiäisiksi asuntorakennusoikeutta

Lehto Tilat oy on valittu vastaamaan Vantaan Tikkurilan keskustaan sijoittuvan monitilatoimistorakennuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta kokonaisvastuu-urakkana. Kilpailutus järjestettiin julkisena hankinta käyttäen neuvottelumenettelyä.

Kuva: Vantaan kaupunki / Lehto Tilat

Vantaan kaupungin omistaman kiinteistöyhtiön VTK Kiinteistöt oy:n omistukseen tuleva monitilatoimistorakennus nousee osoitteeseen Kielotie 13. Rakennus sisältää katutasokerroksen liiketilat, kaupungin käyttöön tulevat toimitilat ja maanalaisen pysäköintilaitoksen. Rakennuksen bruttopinta-ala on noin 23000 neliömetriä. Urakan arvo on noin 58 miljoonaa euroa. Vantaan kaupungin mukaan Lehdon tarjous alittaa hieman hankkeen alustavat arvioidut kustannukset.

Lisäksi Lehto saa toteuttaa omaperusteisesti hankkeeseen kuuluvien noin 100 asunnon rakentamisen. Asuntorakentamisen pinta-ala on noin 6000 kerrosneliömetriä. Asunnot sijoittuvat monitilatoimiston päälle.

”Hankkeen keskeinen sijainti Tikkurilan keskustassa, aivan kaupungintalon vieressä, asettaa sille korkeat vaatimukset niin arkkitehtuurin kuin toiminnallisuudenkin suhteen. Lehto Tilat oy:n suunnitelma ’Koralli’ edustaa nykyisestä poikkeavaa muotokieltä ja muodostaa omaleimaisen, näyttävän kokonaisuuden. Keskiössä ovat olleet myös ympäristötavoitteet”, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja ja kilpailun arviointiryhmän puheenjohtajana toiminut Hannu Penttilä sanoo tiedotteessa.

Rakennuksen energiatehokkuus on korkeinta A-luokkaa, ja sen hiilijalanjälkeä tavoitellaan keskimääräiseen uudisrakennukseen nähden jopa 55 prosenttia pienemmäksi muun muassa materiaalivalinnoin ja energiaratkaisuin. Hankkeelle on tavoitteena hakea Leed-ympäristösertifioinnin korkeinta mahdollista tasoa.

Uuteen toimitaloon suunnitellaan nykyaikaisia ja muuntojoustavia työtiloja vähintään 800 kaupungin työntekijälle, jotka tällä hetkellä työskentelevät useassa eri toimipisteessä.

”Monien toimipisteidemme työskentelytilat eivät enää vastaa nykypäivän vaatimuksiin. Uuden toimitalon vaihtoehtona eteemme olisivat lähivuosina tulleet kustannuksiltaan jopa suuremmat ja raskaat nykyisten toimipisteiden peruskorjaukset. Tällöin myös uutta katutason liiketilaa ja uutta asuntotuotantoa olisi jäänyt toteutumatta”, Penttilä jatkaa.

Rakennustöiden arvioidaan alkavan vuonna 2022 ja hankkeen valmistuvan vuonna 2025.

”Tässä hankkeessa Lehdon asiantuntemus ja osaaminen pääsee oikeuksiinsa, sillä pystyimme yhtiön eri palvelualueiden yhteistyönä tuottamaan kaupunkilaisia tukevan kokonaisratkaisun”, Lehdon toimitusjohtaja Hannu Lehto puolestaan sanoo.

Hankkeen toteutumiseen voivat vaikuttaa muun muassa mahdolliset julkisen hankinnan päätöksentekoon liittyvät oikaisuvaatimukset tai mahdolliset markkinaoikeuteen osoitetut valitukset.

Tätä artikkelia on kommentoitu 12 kertaa

12 vastausta artikkeliin “Lehto sai Vantaan kaupungilta lähes 60 miljoonan urakan ja kylkiäisiksi asuntorakennusoikeutta”

 1. ””Tässä hankkeessa Lehdon asiantuntemus ja osaaminen pääsee oikeuksiinsa, sillä pystyimme yhtiön eri palvelualueiden yhteistyönä tuottamaan kaupunkilaisia tukevan kokonaisratkaisun”, Lehdon toimitusjohtaja Hannu Lehto puolestaan sanoo.”

  Mikä osaaminen???

 2. Rakennuslehden kunniaksi on annettava myös hyvää palautetta siitä, että olette antaneet monenlaisille mielipiteille tilaa, jotka kaikki omalla tavallaan pukevat ja kuvastavat yhtä yhteiskuntamme merkittävimmistä sektoreista. Sen näkyvyys kaikessa kauneudessaan on ehdottomasti enemmän etu kuin haitta tälle yhteiskunnalle, varsinkin lehden lukijoille.
  Sananvapauden riistäminen tai esille pääsevien näkemysten ohjaaminen antaisi vaikutelman vilpillisyydestä ja sovitun agendan edistämisestä, siihen ette ole onneksi vielä sortuneet, toivotaan, että se ei ole teidän agendallakaan.

  Monesti kuvitellaan ja oletetaan, että rakennusalan ongelmat ovat jotenkin akateemisia, pienen piirin itse oikeus. On hienoa huomata, että rakennuslehti antaa arvoa myös varsinaisille työntekijöille, jotka oikeasti lukevat peliä oikein, jokainen omalla tavallaan.

  Eikö niin, että tehdään rakennusalasta entistä parempi jatkossakin, ilman sensuuria.

  1. Ajatus on hyvä, helppo olla samaa mieltä. Ehkä ”konkkaankaikki.fi” ei kuitenkaan edusta sitä edistyksellisintä osaa palautteesta tai näkemyksistä. Toki perjantai saattaa antaa oman mausteensa.

  2. Pääasia että Skanska ei rakenna Vantaalla enää mitään. Kivistössä annetut näytöt Skanskan hankekehityksestä toimivat samalla varoittavana esimerkkinä muillekin.

 3. Koko Suomi konkurssiin. Fi hahaaaa Opitte kaikki olemaan!!!! Konkkaankaikki konkkaaaaan konkkaaaan

 4. ”Tarjous alittaa hieman hankkeen arvioidut kustannukset”… kiitos rakenteellisen korruption, tässäkin projektissa lopullinen budjetti tulee ylittymään. Valitettavan usein kilpailutuksissa esittään tietoisesti todellisuutta matalampia kustannustarjouksia, jotta varmistetaan suotuisa (poliittinen?) päätös.
  Matkan varrella budjettia korjataan ylöspäin – luottaen siihen, ettei projektia jätetä kesken ja lisämenot kuitataan veronmaksajien kukkarosta.

  1. Lisänä rakentamisen laatu tullaan näkemään tulevina vuosikymmeninä.

 5. iso jäähalli vielä kellariin, katolle asuntoja ja niiden katolle kaupungin olopiha viheriöineen…..lopuksi kerrotaan projektiin tulleen yllättäviä haasteita , kallio oli kovempaa mitä olimme arvelleet, talvi oli lumisempi, syksy tuulisempi , syksyllä satoi 6 tuntia enemmän vettä kuin vuonna 1971……..

  mitä jos laitetaan jokaiseen projektiin heti plus 45 % yllätyslisää, jos yllätyksiä ei yllättäin tulekaan saa rakentaja pitää yllätyslisän itsellään jolla voi varautua jatkossa suojautumaan yllätyksiltä.

 6. Lehto saa jatkuvasti huonoja laatupisteitä. Veronmaksajana erittäin huolestunut!

 7. Talousohjattu rakentaminen, korkea laatu ja erinomainen energiatalous – jotenkin ristiriitaista. Alhaisin hinta oli valinnan peruste, miksiköhän sitä ei voi avoimesti sanoa?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat