Luo arkkitehdit suunnittelee Kiihtelysvaaran uuden kirkon

Kirkko korvaa vanhan, tuhopoltossa tuhoutuneen 1700-luvun puukirkon.

Kiihtelysvaaran kirkko poltettiin syyskuussa 2018. Kuva: Minna Raitavuo / HS

Oululainen Luo arkkitehdit Oy suunnittelee uuden kirkon Joensuun Kiihtelysvaaraan. Joensuun evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän kirkkoneuvosto teki päätöksen suunnittelijasta maanantaina.

Arkkitehtikilpailutus käytiin kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä kirkon suunnittelusta kiinnostuneita arkkitehteja pyydettiin ilmoittautumaan kilpaiutukseen. Toisessa vaiheessa Kiihtelysvaaran kirkon rakennustoimikunta valitsi kriteerit täyttävistä ilmoittautuneista seitsemän parasta, joilta pyydettiin hintatarjoukset kirkon suunnittelusta. Tarjouksen jätti viisi arkkitehtitoimistoa.

Kiihetlysvaaran kirkon rakennushankkeessa on kyse kulttuurihistoriallisesti merkittävästä rakennuspaikasta, ja tämän vuoksi kilpailutuksen osallistujien kriteerit olivat tarkat. Niiden perusteella arvioitiin muun muassa kokemusta kirkollisten rakennusten suunnittelusta, puurakentamisesta sekä monitoimitilojen rakentamisesta.

”Tarjouskilpailun voittanut arkkitehtitoimisto vaikuttaa referensseiltään ja resursseiltaan suunnittelijalta, jonka uskon suunnittelevan kirkon, johon seurakuntalaiset mieltyvät tulevaisuudessa kautta aikain”, sanoo kirkon rakennustoimikunnan puheenjohtaja Juhani Rouvinen Joensuun seurakuntien tiedotteessa.

Luo arkkitehdit Oy on vuonna 2014 perustettu arkkitehtitoimisto, jonka ydinosaamista on puurakentaminen sekä ympäristöä kunnioittava täydennysrakentaminen. 14 henkilöä työllistävällä yrityksellä on kokemusta myös seurakuntatilojen suunnittelusta.

Kiihtelysvaaran edellinen, vuonna 1770 rakennettu puukirkko tuhoutui tulipalossa syksyllä 2018. Kirkon polttanut henkilö tuomittiin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen sekä maksamaan lähes kolme miljoonaa euroa korvauksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Luo arkkitehdit suunnittelee Kiihtelysvaaran uuden kirkon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat