NCC peruskorjaa tilat Espoon perhekeskukselle

NCC on sopinut yhteiskuntakiinteistöihin sijoittavan Hemsön omistaman Kiinteistö oy Espoon Asemankulman korjaamisesta Espoon keskuksessa. Tilat tulevat Espoon kaupungin uuden perhekeskus Campuksen käyttöön.

Kuva: NCC

1980-luvulla valmistuneeseen rakennukseen tehdään kattava perusparannus, jossa tilojen kaikki pintarakenteet ja talotekniikka uudistetaan. Työt käynnistyvät maaliskuussa ja valmistuvat kevääksi 2022. Sopimuksen arvo on noin 9 miljoonaa euroa.

”Yhteistoiminnalliset urakkamuodot sopivat erinomaisesti korjaus- ja konversiohankkeiden läpivientiin, joissa teknisten ratkaisujen monialainen tutkiminen on oleellista – pystymme aidosti yhdessä kehittämään ja löytämään teknisesti parhaat ja kustannustehokkaat ratkaisut hankkeeseen”, NCC:n toimialajohtaja Jarkko Heinonen sanoo tiedotteessa.

”Hemsölle tärkeä asiakas, Espoon kaupunki, on asettanut perhekeskukselle korkeat tavoitteet. Avoimuus ja ratkaisuhakuisuus ovat avaintekijöitä korjausrakennushankkeiden onnistuneessa läpiviennissä”, Hemsön projektikehitysjohtaja Simo Karjalainen kertoo.

Perusparannuksessa panostetaan erityisesti tilojen terveellisyyteen, toimivuuteen ja turvallisuuteen. Asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuutta parannetaan esimerkiksi niin, että toimistotilat ja asiakasvastaanottotilat eriytetään toisistaan. Tilasuunnittelua on tehty tiiviissä yhteistyössä käyttäjien kanssa. Suunnittelun lähtökohtana on ollut, että ammattilaiset voivat entistä helpommin tehdä monialaista yhteistyötä ja konsultoida toisiaan. Rakennukseen toteutetaan myös muunneltavia tiloja esimerkiksi ryhmätoiminnalle.

Uuteen Campus-perhekeskukseen siirtyvät Espoon keskuksen neuvolapalvelut, perheneuvola ja lasten kuntoutuspalvelut, perhesosiaalityö ja perheoikeudelliset palvelut sekä lastensuojelun sosiaalityön palvelut.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC peruskorjaa tilat Espoon perhekeskukselle”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat