Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusalan konkurssien määrä väheni alkuvuonna vuoden takaisesta

Konkurssien määrä laski lähes kaikilla päätoimialoilla vuoden takaisesta, mutta konkurssiin menneissä yrityksissä oli enemmän henkilökuntaa.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan rakennusalan konkurssien määrä väheni tammi–helmikuussa vuoden takaisesta. Vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana pantiin vireille 92 rakennusalan yrityksen konkurssi. Samalla ajanjaksolla vuonna 2020 konkursseja pantiin vireille 114.

Konkurssiin haetuissa yrityksissä kuitenkin työskenteli vuoden takaista enemmän henkilökuntaa. Tammi–helmikuussa 2021 konkurssiin haetuissa yrityksissä työskenteli 630 ihmistä. Edellisvuonna vastaava luku oli 546.

Konkurssien määrä laski alkuvuodesta maa-, metsä- ja kalatalouden toimialaa lukuun ottamatta kaikilla toimialoilla. Tammi–helmikuussa 2021 pantiin vireille 404 konkurssia, mikä on 160 konkurssia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökuntaa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 2 732, mikä on 391 henkilöä enemmän kuin edellisvuonna.

Vireille pantujen konkurssien määrä on ollut poikkeuksellisen matala kesäkuusta 2020 alkaen. Koronavirustilanteen vuoksi konkurssiin hakemista rajoitettiin määräaikaisella lakimuutoksella, joka oli voimassa tämän vuoden tammikuun loppuun. Lakimuutos rajoitti velkojan mahdollisuuta hakea valallista konkurssiin. Velallisten itse tekemien hakemusten osuus konkurssihakemuksista on ollut edellisvuotta suurempi viime vuoden toisesta vuosineljänneksestä lähtien. Lakimuutoksen mahdollista vaikutusta on Tilastokeskuksen mukaan mahdotonta erotella muista mahdollisista tekijöistä, kuten Verohallinnon tai muiden velkojien omaehtoisista toimista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan konkurssien määrä väheni alkuvuonna vuoden takaisesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat