Fiselle valittiin uusi toimitusjohtaja

Uusi toimitusjohtaja aloittaa toukokuussa, kun Marita Mäkinen jättää talon.

Timo Korhonen. Kuva: Miska Korpelainen

Timo Korhonen on valittu Fisen seuraavaksi toimitusjohtajaksi.

Hän aloittaa työnsä 17.5.2021. Nykyinen toimitusjohtaja Marita Mäkinen siirtyy Ramboll Finland oy:n korjausrakentamisen ja tutkimusten alueen johtajaksi.

Timo Korhonen on joensuulainen diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Hän on valmistunut Oulun yliopiston teknillisestä tiedekunnasta vuonna 1995 diplomi-insinööriksi pääaineena rakentamistekniikan tuotanto- ja käyttötalous. Itä-Suomen yliopistosta hän valmistui vuonna 2017 kauppatieteiden maisteriksi pääaineena palveluliiketoiminta.

Hän on valmistumisensa jälkeen toiminut muun muassa rakennuttajakonsulttina JP-Terasto oy:ssä ja apulais- ja toimistopäällikkönä Eduskunnan kanslian kiinteistötoimistossa.

Vuodesta 2008 Korhonen on toiminut Joensuun kaupunkikonserniin kuuluvan Joensuun tilakeskuksen johtajana.

”Fisen toimitusjohtajan tehtävä on luonteva askel päästä lopputuotteen laadun käyttäjästä lopputuotteen laadun kehittäjäksi”, Korhonen luonnehtii.

Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistus on käynnissä. Kaavailuissa on esitetty suunnittelijoiden ja työnjohtajien valtakunnallista pätevyysrekisteriä, jota ylläpitäisivät YM:n valtuuttamat tahot.

”Timo pääsee aloittamaan Fisen uuden aikakauden tuoreen lakiluonnoksen kanssa. Olemme iloisia saadessamme Timon osaamisen ja kokemuksen FiseEn käyttöön”, Fisen hallituksen puheenjohtaja Janne Tähtikunnas toteaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 12 kertaa

12 vastausta artikkeliin “Fiselle valittiin uusi toimitusjohtaja”

 1. Ketä tämä FISE palvelee, isoja yrityksiä?
  Sieltä tulee jos jonkin näköistä pätevyys todistusta, joita sitten
  tilaajat ottavat käyttöön tarjouspyyntövaatimuksissa.
  Onkohan ihan laillista EU:ssa?

 2. Tottakai on. He ylläpitävät lakiin perustuvaa pätevyysrekisteriä. Samat pätevyydet voi todeta kuka tahansa muukin. Fise vain tekee tuon helpoksi.

 3. Suomessa on (tuetun) elinkeinon vapaus puutarhureilla, ei insinööreillä.

 4. Fisestä ei taida tulla mitään todistusta, jos sinne ei itse ensin laita pätevyyshakemusta 🙂

  1. Korjatkaa jos olen väärässä,mutta eivätkös nuo pätevyydet ole myös maksullisia ja edellyttävät maksullisten kurssien käymistä. Näin ollen puhtaasti kaupallista toimintaa.

   1. Riippuu siitä mitä pätevyyksiä tarkoitat. Osassa tilanne on näin, mutta yleensä tällaiset pätevyydet eivät ole laissa määritettyjä pätevyyksiä, vaan eräänlaisia hyviä käytäntöjä osaamisen todentamiseen, saman voisi todentaa kokemuksen ja koulutustaustan esittämällä

   2. Periaatteessa kaupallista, mutta todellisuudessa kaukana siitä.

    Fise ei ole tainnut koskaan maksaa euroakaan osinkoja omistajilleen (järjestöjä), eikä ainakaan omalla tilillä ole näkynyt maksuja pätevyyslautakunnassa toimimisesta.

    Aika paljon talkootyötä tehdään, jotta hakijat saavat pätevyyspaperinsa. Ja ainakin betonityönjohtajan on mahdollisuus saada pätevyys ilman minkään kurssin käymistä, kunhan vain hoitaa asian ajallaan ja on paperit sekä työkokemus jiirissään.

  2. No tässäkin asiassa olisi syytä katsoa asiaa laajemmin. Puhallus ja pelleily tulee enemmän siitä, että jatkuvasti ”tuotekehitetään” uusia ja uusia pätevyyksiä, joilla bisneksen tekeminen ei rajoitu Fiseen, Fise toimii vain rakennettuna moottorina. Nämä uudet ja taas uudet vakanssit ovat ne sitten kosteudenhallintakoordinaattoreita, valvojan valvojia, vastaavan mestarin jatkokoulutusta tai mistä tunnistan työmaan koulutusta ovat se kallistava tekijä tai toisin sanoen busines tai vielä oikeammin tyhjä rakenne. Tämän rakenteen ”pakollistamisesta” tulee se kaupallisuus ja kallistava tekijä rakentamiseen.

  1. Kiitos Jussi vastauksesta, asiaa kannattaa tuoda mediassa yms. esille sillä osalla on varmaankin mielikuva, että Fise tekee ökyvoittoja näillä maksuilla ja kursseilla. Nykyään kun kaikki on jonkinlaista pr toimintaa ja infosotaa

 5. Todellisuudessa kurssittajien liikevoitto on yli 10 % luokkaa, tuloksesta on helppo putsata tuo pois verottajalta.

 6. Olkaa vain listoilla, uusi laki oikeuttaa avaamaan lompakkonne rakennuttajankin suuntaan, muistakaa laittaa nimenne 100x joka vastuisiin, tuomari kiittää tuottamusvastuulla ja tarkastaja nauraa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat