Pohjois-Suomeen syntymässä uusi infrasijoitusyhtiö

Uuden yhtiön alle siirtyy kaupan toteutuessa kaksi osapuolten määräysvallassa olevaa yhtiötä.

Napapiirin Energia ja Vesi Oy (Neve) sekä infrastruktuurirahasto OP Suomi Infra ovat jättäneet Kilpailu- ja kuluttajavirastolle yrityskauppailmoituksen yhteishankeyritys Neve Arctic Infran perustamisesta. Uuden yrityksen on tarkoitus tehdä infrastruktuurisijoituksia lämpö-, energia-, vesi- ja tietoliikennesektoreilla Lapissa, Kainuussa ja Koillismaalla.

Yhtiön tavoitteena on taata alueen infrastruktuurin pysyminen kotimaisessa omistuksessa sekä kohtuullinen hintakehitys. Useiden kuntien energia- ja vesiliiketoiminnassa on tulevina vuosikymmeninä paljon kehittämis- ja saneeraustarpeita, joihin kaikki kunnat eivät pysty vastaamaan.

”Monet kuntataloudet eivät ole kovin vahvoja, ja kunnissa pohditaan, missä määrin on järkevää sitoa kunnan pääomaa ja resursseja infrastruktuurin ylläpitoon. Tavoitteemme on tarjota kotimainen ja lappilainen vaihtoehto, jotta infraa ei myytäisi ulkomaisille sijoittajille”, Neven toimitusjohtaja Kristian Gullsten sanoo tiedotteessa.

OP:n määräysvallassa oleva Enontekiön Sähkö sekä Neven määräysvallassa oleva Aurora Lämpö Oy on tarkoitus siirtää Neve Arctic Infran omistukseen. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Kaupalla ei ole vaikutusta yhtiöiden asiakkaille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pohjois-Suomeen syntymässä uusi infrasijoitusyhtiö”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat