Kokeile kuukausi maksutta

Miljoonasijoitus uudelle kerrostalojen maalämpöyhtiölle

Vaihtoehtoa kerrostalojen kaukolämmölle tarjoava uusi suomalainen energiayhtiö Voltan Lähienergia on kerännyt vajaan miljoonan euron kasvurahoituksen joukolta nimekkäitä sijoittajia.

Voltanin maalämpöhankkeen louhinnat valmistuivat kesällä 2021 Espoon Laajalahdessa. Kuva: Voltan Lähienergia
Kuuntele juttu

Uudeksi hallituksen puheenjohtajakseen Jukka Ruuskan valinnut Voltan Lähienergia aikoo investoida lähivuosina kymmeniä miljoonia euroja uudisrakentamisen maalämmityksen ja -viilennyksen järjestelmiin.

Voltan Lähienergia haastaa kaukolämmön kehittämällään maalämpöön perustuvalla uudenlaisella lämmitys- ja viilennyspalvelullaan. Kalliin kertainvestoinnin sijaan Voltan tarjoaa uusien kerrostalojen rakennuttajille ja asuntojen ostajille vaihtoehdon nousevien kustannusten kaukolämmölle.

Voltan tekee itse investoinnin lähienergiajärjestelmiin, vastaa maalämmön teknisestä toteutuksesta ja jää taloyhtiölle pitkäaikaiseksi lämmöntuottajaksi. Aiemmin lämpöinvestointi on jäänyt rakennuttajan vastuulle.

Asukkaille uusi lämmitysmalli on Voltanin mukaan kaukolämpöä edullisempaa ja puhtaampaa. Lisäksi järjestelmä tekee mahdolliseksi asuntojen viilennyksen. Lisäksi Voltanilla on keskitetty operointi ja huolto eikä erillistä maalämpöhuoltoyhtiötä tarvita.

Nimekkäitä sijoittajia

”Tavoittelemme aluksi noin 30–50 kohteen vuotuista rakentamista Suomessa. Tämä tarkoittaisi vuotuista noin 1 200 tonnin CO2 päästöjen vähentämistä”, Voltanin toimitusjohtaja Miikka Lemmetty kertoo.

Pidemmällä aikavälillä Voltanin tarkoituksena on laajentua muihin Pohjoismaihin ja mahdollisesti myös Keski-Eurooppaan.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jukka Ruuska uskoo vientiin.

”Suurkiinteistöissä maalämpö on jo tuttu ilmiö esimerkiksi Ruotsissa. Sen sijaan energialaitoksien keskitetylle operoinnille ja rakennuttajan alkuinvestoinneista vapauttavalle Voltanin palvelumallille on kansainvälisestikin kasvavaa kysyntää”, Ruuska kertoo.

Ruuskalla on laaja kokemus palvelupohjaisen liiketoiminnan kasvattamisesta Pohjoismaissa muun muassa viimeksi Enento Groupin toimitusjohtajan roolissa.

Voltan Lähienergian kehityksestä vastaavat Miikka Lemmetty ja Richard Cawén. Molemmilla on kansainvälistä kokemusta energia-, rahoitus- ja liikkeenjohdon konsultoinnista.

Lisäksi yrityksen toimintaa on tukemassa joukko kiinteistö-, energia- ja rahoitusalan osaajia. Rahoituskierrokseen osallistui tunnettuja teollisuuden ja rakennusalan ammattilaisia sekä muun muassa Ehrnroothin perheen Turret oy ja Fromondin suvun Holdix oy, Eero Heliövaara sekä Timo Soininen.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Miljoonasijoitus uudelle kerrostalojen maalämpöyhtiölle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat