Asiantuntija: Hyvätkin hankkeet voivat tyssätä nyt rakennusaikaisen rahoituksen ongelmiin

”Ei yhdelle toimijalle voi riskikeskittymän johdosta loputtomasti luottoja myöntää, vaikka toimijalla olisi kuinka hyvä luottoluokitus. Tai vaikka kuinka hyvä hanke”, toteaa kiinteistösijoitusmarkkinoilla yli 30 vuotta toiminut Timo Rantala Asiantuntija-kirjoituksessaan.

Osalle rakennuttajia on rakennusaikaisen lainarahoituksen järjestäminen noussut esteeksi hyvienkin hankkeiden käynnistämiselle. Myös suuremmat rakennuttajat etsivät vaihtoehtoisia kanavia rahoituksen järjestämiselle lisätäkseen tuotannon volyymia, hajauttaakseen lainasalkkua tulevaisuuden varalle tai säästääkseen sopimiaan limiittejä pankkien kanssa. Valmiille kiinteistökohteelle saa suhteellisen helposti huokeaa lainarahaa, mutta rakennusaika onkin kokonaan toinen kysymys.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asiantuntija: Hyvätkin hankkeet voivat tyssätä nyt rakennusaikaisen rahoituksen ongelmiin”

Viimeisimmät näkökulmat