Kokeile kuukausi maksutta

Lujabetoni myy Venäjän liiketoimintansa – ”Nyt koitti oikea hetki”

Lisäksi Ruduksen kanssa perustettu yhteisyritys ajetaan alas.

Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo. Kuva: Pentti Vänskä
Kuuntele juttu

Lujabetoni myy Venäjän liiketoimintansa paikalliselle GK Monolit -betonitoimijalle.

Samassa yhteydessä myös Rudus oy:n kanssa perustetun yhteisyrityksen OOO LujaBetomixin valmisbetonitoimitukset ovat päättyneet ja yhtiön toiminta ajetaan alas.

Parhaimmillaan Lujabetonin ja Ruduksen yhteisyritys saavutti paikallisesti 6-7 prosenttia markkinaosuuden Pietarin alueen valmisbetonimarkkinasta. Sillä oli seitsemän tehtaan verkosto sekä noin 25 miljoonan euron liikevaihto.

”Olemme jo jonkun aikaa arvioineet strategisesti toimintaamme Venäjällä ja tulleet siihen tulokseen, että sopivan hetken koittaessa myymme liiketoimintamme ja keskitymme Suomen ja kasvavan Ruotsin liiketoimintamme kehittämiseen. Nyt koitti oikea hetki ja vetäydymme Venäjän markkinasta sekä kotiutamme pääomamme kohdistaen ne paremmin tuottaviin investointeihin. ”, Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo kertoo tiedotteessa.

Isotalon mukaan myös Ruduksella oli samansuuntaisia ajatuksia ja yhteisymmärrys valmisbetonitoiminnan lopettamisesta löytyi melko helposti.

Valmisbetonimarkkina on Pietarin alueella vahvasti kilpailtua ja hintakilpailu on erittäin kireää. Tiedossa on myös Venäjän markkinassa liiketoiminnan haasteellisuus sekä tulevaisuuden näkymien yleinen heikentyminen. Myös erilaiset geopoliittiset uhkakuvat saattavat realisoituessaan lisätä Venäjällä toimimisen vaikeutta entisestään.

Asuinrakentaminen kiinnosti

Aikanaan Pietarin asuinrakentamisen vilkkaus ja liiketoimintamahdollisuudet houkuttelivat Lujabetonin Pietarin valmisbetonimarkkinoille.

Lujabetoni aloitti valmisbetoniliiketoimintansa OOO Lujabeton -nimellä Pietarissa vuonna 2008, jolloin se osti Kolomyagin valmisbetonitehtaan. Seuraavana vuonna se rakensi kaksi uutta tehdasta Lapinskyn ja Gorelovon teollisuusalueilla.

Lue lisää: Lujabetoni panostaa Venäjälle – tavoitteena 5–6 tehdasta 2008

Seitsemän vuotta sitten, vuonna 2014, Lujabetoni fuusioi toimintansa Rudukse kanssa ja perusti yhteisyrityksen OOO LujaBetomix.

OOO Lujabetomix on tehnyt kuluneen vuoden aikana tiedotteen mukaan kohtuullisen hyvää tulosta, mutta erilaiset tulevaisuuden uhkakuvat ovat kasvaneet merkittävästi Venäjän rakentamisen markkinaan liittyen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujabetoni myy Venäjän liiketoimintansa – ”Nyt koitti oikea hetki””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat