Laskutuspalveluyritysten käyttäminen on yleistynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kevytyrittäjät toimivat laskutuspalveluyritysten sateenvarjon alla.
Verottaja kohtelee kevytyrittäjää palkansaajana. Yrittäjälle mahdollisia verovähennyksiä ei siis voi tehdä. Sen sijaan sosiaaliturvan suhteen kevytyrittäjät määritellään usein yrittäjiksi.
Tätä artikkelia on kommentoitu kerran
Yksi vastaus artikkeliin “Uusi harmaan talouden ilmiö leviää: ”Satoja tapauksia vuoden aikana””
Näin rakennusalan yrittäjän näkökulmasta seuranneena tulin jo aikaa sitten tulokseen että kevytyrityspalvelut eivät ole mitään muuta kun alusta todella laajamittaisella pimeän työn teettämiselle sekä oiva tapa verojen sekä eläkevakuutuksien maksujen laiminlyönteihin.
Ajatuksena kevytyrittäjyys hyvä ja kaunis ja toimii satunnaisesti keikkaa tekevälle mutta nyt homma on karannut käsistä
Hyviä esimerkkejä vastaan tulleista aliurakoitsijaksi tullut yritys sanoi kaikkien miesten olevan omia koska ketjutuskielto, pääurakoitsijan perehdytyksessä asentajat kertoivat että heillä jokaisella onkin ” oma firma” tätä kun lähdettiin selvittämään niin urakoitsija oli sanonut kaikki työntekijänsä irti ja käskenyt kevytyrittäjiksi, kukaan ei ollut kertonut esimerkiksi vakuutuksista tai muista pakollisista maksuista. Toisessa tapauksessa Itsekin kevytyrittäjänä toimiva Eestin poika tarjosi toisia kevytyrittäjänä toimivia asentajia tuttavansa yrityksen nimissä ja silmät kirkkaana sanoi ettei tämä ole ketjutusta kun hänellä on ”toimeksiantosopimus” tuttunsa osakeyhtiöltä, ei tullut kauppoja meidän kanssa mutta isot rakennusliikkeet palkkasivat taustoja tutkimatta nämäkin vesselit Helsingin keskustan työmaille