Kokeile kuukausi maksutta

Sp-Kodin toimitusjohtaja: ”Asuntokauppa laskee tänä vuonna 60 prosenttia”

Vanhojen asuntojen hintojen lasku pysähtyi huhtikuussa isoissa kaupungeissa.

Asuntokauppa on Suomessa pahasti jäissä. Kuva: Roni Rekomaa

Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen uskoo asuntokauppojen määrän lähtevän nousuun viimeistään syksyn aikana, kun patoutunut kysyntä alkaa purkautua koronnostojen loputtua ja korkotason tasaantuessa. Asuntomarkkinoiden positiivista kehitystä tukevat hänen mukaansa nyt monet talouden mittarit. Isoissa kaupungeissa vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat ovat jo kääntyneet hienoiseen nousuun.

"Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama talouden taantuma on iskenyt Suomessa kaikkein voimakkaimmin asuntomarkkinoihin. Asuntokauppa pysähtyi yllättäen kuin seinään koko maassa viime syksynä. Kun katsomme kauppamäärissä ja asuntojen hinnoissa tapahtuneita muutoksia, voimme puhua asuntomarkkinoiden romahduksesta. Kauppamäärät ovat laskeneet rajusti koko Suomessa. En muista kokeneeni vastaavaa romahdusta urani aikana kuin kahdesti aikaisemmin", sanoo Jukka Rantanen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sp-Kodin toimitusjohtaja: ”Asuntokauppa laskee tänä vuonna 60 prosenttia””

Viimeisimmät näkökulmat