Kokeile kuukausi maksutta

Turun tunnin junan ensimmäinen ratasuunnitelma nähtäville – koskee Salon ja Hajalan välistä osuutta

Turun Tunnin Juna oy aikoo saada loput neljä suunnitelmaa valmiiksi vuoden 2023 aikana.

 

Salon ja Hajalan väliselle noin 10 kilometrin mittaiselle rantaradan osuudelle on piirretty mm. toinen raide nykyisen viereen, 14 uutta siltaa ja kaksi uutta tunnelia.

Ensimmäinen Turun Tunnin Juna oy:n Helsingin ja Turun välille laatimista ratasuunnitelmista on valmistunut ja asetettu virallisesti nähtäville.  Yhtiö aikoo saada loput neljä suunnitelmaa valmiiksi vuoden 2023 aikana.

Asiasta uutisoi Turun Sanomat.

Suunnitelma on TS:n mukaan nähtävillä 8.9. 2023 saakka, jolloin liikenne- ja viestintävirasto Traficom kerää ratasuunnitelmasta jätettävät muistutukset. Hankeyhtiö puolestaan pyytää suunnitelmasta lausunnot viranomaisilta.

Salon ja Hajalan väliselle noin 10 kilometrin mittaiselle rantaradan osuudelle on piirretty mm. toinen raide nykyisen viereen, 14 uutta siltaa ja kaksi uutta tunnelia. Ratasuunnitelmat ja yleissuunnitelma tarvitsevat Traficomin hyväksynnän, minkä jälkeen vuorossa on toteutuspäätös.

Radan rakentamissuunnittelu, rakentaminen ja käyttöönotto ajoittuvat vuosille 2025-2031.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun tunnin junan ensimmäinen ratasuunnitelma nähtäville – koskee Salon ja Hajalan välistä osuutta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat