Kokeile kuukausi maksutta

Ramboll keskustakirjaston rakennesuunnittelijaksi

Helsingin kiinteistölautakunta valitsi Ramboll Finland Oy:n Keskustakirjaston rakennesuunnittelijaksi. Tilakeskuksen esittelijä ehdotti ensimmäisessä, lautakunnan listalta vedetyssä päätösehdotuksessaan rakennesuunnittelijaksi A-Insinöörit Suunnittelu Oy:tä.

Helsingin kiinteistölautakunta valitsi Ramboll Finland Oy:n Keskustakirjaston rakennesuunnittelijaksi. Tilakeskuksen esittelijä ehdotti ensimmäisessä, lautakunnan listalta vedetyssä päätösehdotuksessaan rakennesuunnittelijaksi A-Insinöörit Suunnittelu Oy:tä.

image

Syynä listalta poisvetoon oli, että tilakeskus huomasi päätösehdotuksessaan tarkistettavia asioita A-Insinöörien ja Rambollin osalta. Se kävi niiden kanssa selontekoneuvottelut, joiden seurauksena se joutui korjaamaan pisteytystä. Viisi A-Insinöörien esittämää referenssikohdetta ei täyttänytkään tarjouspyynnössä asetettuja vaatimuksia. Sellaisia lisätietoja, jotka olisivat voineet parantaa pisteitä, ei otettu huomioon. Seuraavassa kokouksessa lautakunta valitsi Rambollin rakennesuunnittelijaksi.

Parhaat laatupisteet sai WSP Finland, mutta Ramboll voitti sen laatupisteiden ja vertailuhinnasta laskettujen painotettujen hintapisteiden kokonaissummalla niukasti. Rambollin vertailuhinta oli 1,671 miljoonaa euroa ja WSP:n 2,324 miljoonaa euroa. A-Insinöörien vertailuhinta oli 1,499 miljoonaa euroa. Sen laatupisteet olivat tarkistuksen jälkeen viidenneksi parhaat. Tarjoajia oli kaikkiaan kuusi.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Ramboll keskustakirjaston rakennesuunnittelijaksi”

  1. Selonottoneuvottelu ennen päätöksentekoa lienee hankintalain vastaista. Etenkin kun kaikki tarjoajat eivät ole tasavertaisessa asemassa. Tarjousajan päättymisen jälkeen ennen päätöksentekoa tulisi olla ns. radiohiljaisuus, jotta ei tapahtuisi virheitä hankintayksikön puolesta….

    1. En ole minäkään lakimies, mutta Laki julkisista hankinnoista §56 4 mom. sanoo, että ”Hankintayksikkö voi pyytää ehdokkaita tai tarjoajia täydentämään tai täsmentämään selvityksiä ja muita asiakirjoja”. Käytännössä syytä pyytää kirjallisena, jonka jälkeen pyydetään selonottoneuvotteluun, mikäli tarvis on.

  2. Rambol tehnyt hyviä diilejä kaupungin kanssa.Paras ja varmaan tuottoisin ollut viikinampumaradan kunnostus.Taisi rambol tehdä ison tilin.

    1. En tiedä Viikin ampumaradasta, mutta eipä Rambollin rakennesuunnittelulla kovin hyvin mene. Magnus Malmbergin osto maksoi reilut 4 miljoonaa euroa ja Rambollin ongelmat rakennesuunnittelun parissa ovat ainoastaan syventyneet Espoossa. Tappiollisia ja huonosti hoidettuja projekteja on piisannut enemmän kuin tarpeeksi. Veikkaisin että tässä tapauksessa johtoporras ostaa itselleen aikaa, ei ole väliä kuinka projektin käy kunhan maailmanloppua on lykätty isojen numerojen valossa taas vähän eteenpäin. Eivät ne siellä Tanskassa kuitenkaan ikuisesti katsele tappion tekemistä ja Magnus Malmbergin ostoon menneet rahat pitäisi saada korkojen kanssa takaisin, jota ei nyt ole kyllä tapahtumassa…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat