Keskustakirjasto rakennetaan Töölönlahdelle

Helsingin keskustakirjastolle etsitään sopivaa paikkaa Töölönlahdelta. Kaupungin ylipormestari Jussi Pajunen päätti asiasta työryhmän väliraportin perusteella keskiviikkona. Töölönlahti nousi ykkösvaihtoehdoksi myös raportissa.

Helsingin keskustakirjastolle etsitään sopivaa paikkaa Töölönlahdelta. Kaupungin ylipormestari Jussi Pajunen päätti asiasta työryhmän väliraportin perusteella keskiviikkona. Töölönlahti nousi ykkösvaihtoehdoksi myös raportissa.

Keskustakirjaston valmistumisajankohdaksi kaavaillaan raportissa vuotta 2017, joka on itsenäisen Suomen 100-vuotispäivä.

Työryhmän mielestä nykyaikainen kirjasto olisi osa laajempaa kulttuurikeskusta, jossa esiteltäisiin suomalaista huippuosaamista.

Pajunen nimitti tuottaja Mikko Leistin keskustakirjaston selvityshenkilöksi. Leistin tehtävänä on laatia yksityiskohtaiset ehdotukset siitä, miten ideakilpailu järjestetään ja miten hanke rahoitetaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keskustakirjasto rakennetaan Töölönlahdelle”

Jätä kommentti