Kokeile kuukausi maksutta

Matti Harjuniemi sai Oskari Vilamon rahaston palkinnon

Oskari Vilamon rahaston tämän vuoden tunnustuspalkinto on myönnetty Rakennusliiton puheenjohtajalle Matti Harjuniemelle. Palkintosumma on 5 000 euroa. Tunnustuspalkinnon lisäksi rahasto jakoi opinnäytepalkinnot yhdelle väitöskirjalle, yhdelle lisensiaatintyölle ja kahdeksalle diplomityölle.

Oskari Vilamon rahaston tämän vuoden tunnustuspalkinto on myönnetty Rakennusliiton puheenjohtajalle Matti Harjuniemelle. Palkintosumma on 5 000 euroa. Tunnustuspalkinnon lisäksi rahasto jakoi opinnäytepalkinnot yhdelle väitöskirjalle, yhdelle lisensiaatintyölle ja kahdeksalle diplomityölle.

image

Palkinnon perusteluissa mainitaan, että Matti Harjuniemi on rakentajien edusmiehenä pyrkinyt laajentamaan perinteisen edunvalvonnan käsitettä koko alan eduksi. Hän on kiinnittänyt erityistä huomiota rakennusalan työntekijöiden ammattitaidon kehittämiseen, alan tuottavuuden parantamiseen, työssä jaksamiseen sekä työterveyden parantamiseen. Rakentamisen laatu ja rakennusalan arvostuksen nostaminen sekä harmaan talouden vastainen taistelu ovat olleet myös keskeisiä asioita Harjuniemen työssä.

Harjuniemi valmistui filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta 1985. Hän työskenteli Kansan Sivistystyön Liiton Tampereen aluekeskuksen aluesihteerinä 1983-1986 sekä Rakennusliiton Siikaranta-opiston opettajana 1986-1989. Käytännön rakentajaksi Harjuniemi opiskeli suorittaessaan talonrakennuksen peruskurssin 1990 sekä kirvesmiehen ammattitutkinnon 1994. Hän työskenteli YIT:ssä kirvesmiehenä 1990-1995. Rakennusliiton jaostosihteeriksi Harjuniemi kutsuttiin 1995, ja hän työskenteli liiton apulaisosastopäällikkönä 2000-2004. Rakennusliiton puheenjohtajaksi Harjuniemi valittiin 2005.

Väitöskirjapalkinto Marko Keskiselle

Oskari Vilamon rahaston tämänvuotinen väitöskirjapalkinto on myönnetty tekniikan tohtori Marko Keskiselle. Väitöskirjapalkinto on määrältään 3 500 euroa.

Rahaston 2 000 euron suuruinen lisensiaatintyöpalkinto on myönnetty tekniikan lisensiaatti Kia Akselalle.

Rahaston diplomityöpalkinnot on myönnetty arkkitehti Merja Erkkilälle, arkkitehti Tuomo Hirvoselle, arkkitehti Satu Huuhkalle, diplomi-insinööri Tuomo Järvenpäälle, diplomi-insinööri Ville Lehtoselle, diplomi-insinööri Miro Ristimäelle, diplomi-insinööri Tero Sundströmille sekä diplomi-insinööri Mari Vuoriselle. Diplomityöpalkinto on 2 000 euroa.

Liikesivistysrahastoon kuuluvan, talousneuvos Oskari Vilamon nimeä kantavan rahaston tarkoituksena on edistää rakentamisen korkeampaa tutkimusta. Lemminkäinen perusti rahaston vuonna 1985. Oskari Vilamon rahasto on myöntänyt vuosittaisen tunnustuspalkinnon vuodesta 1986, tänä vuonna 26. kerran. Opinnäytepalkintoja on myönnetty vuodesta 1993. Yhteensä rahasto on palkinnut 37 väitöskirjaa, 20 lisensiaatin työtä sekä 76 diplomityötä tämän vuoden palkinnot mukaan lukien.

Tätä artikkelia on kommentoitu 7 kertaa

7 vastausta artikkeliin “Matti Harjuniemi sai Oskari Vilamon rahaston palkinnon”

  1. Erinomainen valinta Vilamon rahastolta ja RT:n puheenjohtajalta, Lemminkäisen Timo Kohtamäeltä. Olin kuuntelemassa Matin juhlaesitelmää. Siinä hän irtisanoitui vanhasta ajasta, jolloin kommunistinen puolue veti rakennusmiestä kuin pässiä narusta milloin mihinkin poliittiseen protestiin mukaan. Nyt liitossa ei kuunnella minkään puolueen sanelua vaan kaikki paukut käytetään jäsenten etujen ajamiseen. Irtiottoa puoluepolitiikasta otetaan sitäkin kautta, että niin persujen, vihreiden, kepu- ja kokoomuslaistenkin rakennusmiesten ja -naisten ääni kuuluu. Muuten liittoon ei saataisi Matin mukaan enää nuoria ollenkaan mukaan toimintaan. Voi olla, että Rakennusliitto on nyt poliittisesti moniarvoisempi kuin työnantajajärjestö, vaikka siinäkin änkyräkokoomuslainen toimitusjohtaja on vaihtunut sovittelevaan demariin.

  2. Sen lauluja laulat,joka sinut palkitsee… lieneekö liiton jäsenillä palkitsemiseen syytä?

    1. Siinä meillä ”liitonmies”. Tyypillinen kommunisti joka kääntää takkiaan, kunhan vaan itse saa hyödyn. Isoon ääneen mies puhuu, että Rakennusliitto sopii omat sopimuksensa ilman mitään raameja, mutta taitaa olla oma lehmä ojassa. Tuskin me rakentajat saadaan mitään ”ylimääräistä”, sillä onhan Harjuniemi jo isäntien kanssa asian ”sopinut”

  3. Entäpä Harjuniemen toiminta VVO:n hallituksessa? VVO tuotti ennen sosiaalisia vuokra-asuntoja pienituloisille, ja niistä pääsivät osallisiksi myös rakennustöissä aloittelevat nuoret, raksoilla siivoavat yksinhuoltaja ym.

    Nyt Harjuniemi ja muut VVO:n päättäjät vievät VVO:ta kuin pässiä narussa puhtaaksi omistajilleen eli ay-järjestöille ja eläkevakuutusyhtiöille maksimaalista voittoa tavoittelevaksi kiinteistöyhtiöksi. Viis köyhistä pätkätyöläisistä ja muista duunareista.

    1. Niinpä niin ..VVO aloitti juuri 173 vapaarahoitteisen vuokra-asunnon rakentamisen. Hankinta-arvo luokkaa 4000 €/m2. Vuokrat varmaan luokkaa 20 €/m2. Julkisuudessa Harjuniemi sitten julistaa, että asuntopolitiikka on epäonnistunut.

  4. Pisteet, vahvat plussat viestien 4 ja 5 kirjoittajille! Juuri ennenkuin olin lukenut ne, muistin erään tilaisuuden, jossa saimme tiedon, että
    Matti Harjuniemi tarjoaa tukeaan taistelussamme aso-kotirakentajien (SATO ym.) ja VVO:n vuokraryöstöä ja väärinkäytöksiä vastaan. Takki on kääntynyt.
    Siis uskomatonta, mutta totta, että ay-liike kääntänyt
    selkänsä niille, joiden rinnalla vielä oli joskus muinoin.

  5. Anteeksi, kyllä viestit 2 ja 3 saavat samat pisteet. Kiitos teillekin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat