Asuntojen hintojen lasku voimistui joulukuussa

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hintojen lasku jatkui joulukuussa. Laskuvauhti näyttää myös olevan voimistumassa. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan asuntojen hinnat laskivat joulukuussa koko maassa 1,3 prosenttia marraskuuhun verrattuna. Marraskuussa laskuvauhti oli 0,6 prosenttia ja lokakuussa 0,4 prosenttia.

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hintojen lasku jatkui joulukuussa. Laskuvauhti näyttää myös olevan voimistumassa. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan asuntojen hinnat laskivat joulukuussa koko maassa 1,3 prosenttia marraskuuhun verrattuna. Marraskuussa laskuvauhti oli 0,6 prosenttia ja lokakuussa 0,4 prosenttia.

image

Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat joulukuussa 2,6 prosenttia marraskuuhun verrattuna. Muualla maassa asuntojen hinnat painuivat 0,2 prosenttia.

Vuotta aiempaan verrattuna asuntojen hinnat säilyivät joulukuussa vielä hienoisessa nousussa. Hinnat nousivat joulukuussa 2011 koko maassa 0,4 prosenttia vuoden 2010 joulukuusta. Pääkaupunkiseudulla hinnat pysyivät ennallaan ja muualla maassa hinnat nousivat 0,7 prosenttia.

Joulukuussa 2011 vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 048 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 187 euroa ja muualla Suomessa 1 601 euroa.

Asuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 40 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana siten, että vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen hintojen lasku voimistui joulukuussa”

Vastaa