Kokeile kuukausi maksutta

Asiantuntijat valitsivat Finnbuild-messujen huiput

Finnbuild-messuilla mukana olevien yritysten tarjoamien tuotteiden, järjestelmien, menetelmien tai palveluiden joukosta on valittu seitsemän alalle merkityksellistä, uutta huippuinnovaatiota messujen Highlights-näyttelyyn. Valinnat teki rakennusalan asiantuntijoista koostuva tuomaristo.

Finnbuild-messuilla mukana olevien yritysten tarjoamien tuotteiden, järjestelmien, menetelmien tai palveluiden joukosta on valittu seitsemän alalle merkityksellistä, uutta huippuinnovaatiota messujen Highlights-näyttelyyn. Valinnat teki rakennusalan asiantuntijoista koostuva tuomaristo.

Näitä messuhuippuja ovat RF Sensitin CMM-järjestelmä, Enerventin Pallas Energiaväylä, Harvian kokoon taittuva kylpyhuonesauna SmartFold, Enevon langaton anturi jäteastioihin, Haltonin ilmanvaihto- ja päästöjenhallintayksikkö MobiChef, Power Pilen geopolymeeripilari sekä Oraksen Smart Bidetta -suihku.

Enevon One on infra-alan innovaatio, jolla voidaan tehostaa jäte- ja kierrätysastioiden tyhjennystä. Järjestelmä seuraa jäte- ja kierrätyssäiliöiden täyttöastetta reaaliaikaisesti sensoreiden avulla ja ajoittaa astioiden tyhjennykset optimaalisesti.

Haltonin MobiChef on liikuteltava, itsenäinen ja kanavaton ilmanvaihto- ja päästöjenhallintajärjestelmä ammattikeittiöihin. Se mahdollistaa ravintolaliiketoiminnan laajentamisen kaikenlaisiin sisätiloihin ja kiinteistöihin riippumatta tilan muusta ilmanvaihdosta.

Harvian SmartFold on uudenlainen saunakonsepti: kokoontaittuva, tilaa säästävä ja kaikille käyttäjille sopiva kylpyhuonesauna. Harvia SmartFold mahdollistaa sen, että saunalle varattu lattiapinta-ala voidaan ottaa muuhun käyttöön silloin, kun ei saunota, jolloin sauna taitetaan kokoon pois tieltä.

Oraksen uusi Smart Bidetta tekee käsisuihkun käytön totuttua helpommaksi, sillä pesuallashanaa ei tarvitse avata erikseen. Hanan ainutlaatuisuus perustuu radiotaajuuksilla kommunikoivaan elektroniseen ohjausyksikköön sekä Bidetta-käsisuihkun seinäpidikkeeseen.

Ensto Enerventin Pallas Energiaväylä on ilmanvaihtolaite sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla, joka lämmittää myös käyttövettä. Energiaväylä-järjestelmällä voidaan rakennuksen ylimääräinen energia siirtää juuri sinne, missä siitä on puutetta.

PowerPile on uudenlainen ratkaisu perustusten ja maanvaraisten lattialaattojen tuentaan ja perustusmaaperän vahvistamiseen. PowerPile polymeeripilari voidaan asentaa suoraan perustusten läpi repimättä auki lattioita. Pilariin ruiskutetaan geopolymeeria, joka laajenee ja kovettuu perustusten alle.

RF Sensit CMM on nettipohjainen rakennekosteuden seurantajärjestelmä, jota käytetään työkaluna kiinteistön kokonaisvaltaiseen kosteuden hallintaan. Sen avulla rakenteissa oleva piilokosteus voidaan havaita jo paljon ennen kuin se ehtii aiheuttaa vaurioita rakenteisiin ja terveysongelmia kiinteistön käyttäjille.

Messujen huiput valinneeseen tuomaristoon kuuluivat Tekesin Älykäs elinympäristö -vastuualueen johtaja Mika Lautanala, LVI-talotekniikkateollisuus ry:n toimitusjohtaja Ilkka Salo ja Rakennusteollisuus ry:n johtaja Jukka Pekkanen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asiantuntijat valitsivat Finnbuild-messujen huiput”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat