Kokeile kuukausi maksutta

Rala ryhtyy julkaisemaan yritysten saamaa palautetta

Rakentamisen laatu Rala ry ryhtyy julkaisemaan keräämäänsä palautetta asiakasyritystensä rakennushankkeista.

Kuuntele juttu

Rala kerää jatkuvasti palautetta kaikkien Rala-pätevien yritysten uusista referenssikohteista oman projektipalautteensa avulla. Tätä yritysten saamaa palautetta ryhdytään julkaisemaan yrityksen pätevyystietojen yhteydessä Ralan verkkosivuilla. Rala-päteville yrityksille on nyt myös mahdollista antaa palautetta suoraan Ralan verkon kautta.

Palautetiedot julkaistaan yhteenvetoraporttina, jossa on kooste kaikista yrityksen saamista palautteista sekä raportti 12 viime kuukauden osalta. Kaikkien kysymysten keskiarvon lisäksi yhteenvedossa on palautteiden keskiarvot kuudelta eri osa-alueelta: projektinhallinta, yhteistyö, henkilöstö, ympäristö ja turvallisuus, viimeistely ja luovutus sekä tavoitteiden toteutuminen.

Rala kysyy parhaillaan asiakasyrityksiltään lupaa yrityksen palautteen julkaisemiseen. Palaute on julkinen ja nähtävissä Ralan verkkosivuilla heti, kun yritys on antanut luvan sen julkaisemiseen.

Projektipalautetta on kerätty vuodesta 2008 lähtien rakennushankkeiden eri osapuolilta. Kaikkiaan järjestöllä on koottuna yli 8 000 palautetta sen jäsenten yli 2 000 rakennushankkeesta. Suomessa on Rala-päteviä yrityksiä lähes 1 300.

”Nyt haluamme saada myös tämän tiedon kaikkien nähtäväksi ja hyödynnettäväksi. Uskon, että tällä tavoin lisäämme koko rakennusalan läpinäkyvyyttä”, Ralan toiminnanjohtaja Tuula Råman kertoo.

”Palautteen saaminen on mielestämme erittäin tärkeää ja myös silloin, kun se on kriittistä. Saamamme palautteen avulla meillä on mahdollisuus kiinnittää huomiota niihin asioihin, joissa meillä on kehitettävää. Käsittelemme saamaamme palautetta myös omassa organisaatiossamme. Mielestämme olisi tärkeää huomioida palaute jollakin tavalla, kun arvioidaan urakoitsijan soveltuvuutta uusiin samantyyppisiin hankkeisiin”, Terramaren johtaja Tapio Leinonen sanoo.

Esimerkiksi Terramare on kerännyt palautetta projekteistaan Ralan projektipalautteen avulla vuodesta 2008 lähtien.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rala ryhtyy julkaisemaan yritysten saamaa palautetta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat