Kokeile kuukausi maksutta

WSP nappasi professori Jorma Mäntysen johtamaan uutta toimialaansa

WSP  perusti uuden toimialan, yhdyskuntien ja elinkeinoelämän kehittämiseen ja kasvuun erikoistuneen konsultointipalvelun. Toimintoa tulee  johtamaan Tampereen teknillisen yliopiston professori Jorma Mäntynen.

Palvelu on suunnattu erityisesti viranomaisille, kaupunkien johdolle, elinkeinoelämän toimijoille sekä maan- ja kiinteistönomistajille. Palvelun tavoitteena on WSP:n mukaan hahmottaa yhdyskuntien kehityksen ja kasvun tavoitteet tuottavuuden ja kannattavuuden kautta sekä selvittää kuinka tavoitteisiin päästään.

WSP on yhdennäksi suurin rakennuslan suunnittelu- ja konsultointitoimisto. Sen viime vuoden liikevaihto oli noin 30 miljoonaa euroa.

”Hahmottamalla ensin liikenteen ja elinkeinoelämän kokonaiskuva, sitten integroimalla ja kehittämällä niitä yhdessä saadaan elinvoimainen, toimiva ja kannattava toimintaympäristö”, kertoo johtaja Jorma Mäntynen, joka on aiemmin tunnettu työstään liikenne- ja kuljetustekniikan professorina Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Uusi palvelu tarjoaa korkeatasoista ja monialaista asiantuntijuutta niin Suomesta kuin ulkomailta.

”Toiminnassamme painottuu vahvasti verkostojen hyödyntäminen. Yhdistämme toimijoiden verkostoja sekä asiantuntijaverkostoja ja jokaista hanketta kohden rakennamme keskeisen asiantuntijatiimin, jossa hyödynnetään kyseisen hankkeen kannalta merkittävimmät huippuosaajat. Monipuolisten kotimaisten ja ulkomaisten asiantuntemuksen yhdistämisellä löydetään yhdessä parhaat tavat kehittää yhdyskuntia houkutteleviksi, viihtyisiksi sekä tuottaviksi”, Mäntynen sanoo.

Mäntynen arvioi, että Suomessa liikenteen käyttäjätarpeiden ymmärtäminen erityisesti elinkeinoelämän osalta on ohutta. Sama pätee tulevaisuuden henkilöliikenteen tarpeiden ymmärtämiseen. ”Digitalisaation hyödyntäminen on tärkeää, haluamme erityisesti panostaa sen konkreettiseksi osaksi tekemistä.”

”Mäntysen tuoma tieteellinen näkökulma mahdollistaa Yhdyskuntien kehitys ja kasvu -palvelukonseptin luomisen tavalla, jota emme ole aiemmin tehneet. Tulemme käsittelemään erilaisia soveltavan tutkimuksen menetelmiä, joita alallamme ei ole aiemmin hyödynnetty. Verkostojen, yliopistojen ja korkeakoulujen sekä eri alojen konsulttien yhteistyö on yhä tärkeämpää nykypäivänä”, WSP:n toimitusjohtaja Kirsi Hautala sanoo.

Toiminto käynnistyy heti vuoden 2016 alussa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “WSP nappasi professori Jorma Mäntysen johtamaan uutta toimialaansa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat