Kiinteistöt Rakennuslehti Ei kommentteja

Ilmarisen usko Saksan kiinteistömarkkinoihin nousussa

Ilmarinen jatkaa kiinteistösijoitusten tekoa Saksaan investoimalla Berliinissä sijaitsevaan toimistokiinteistöön. Sijoitus toteutetaan yhteissijoituksena Schrodersin hallinnoiman Immobilien Europa Direkt -kiinteistörahaston kanssa, jonka taustalla on sveitsiläisiä instituutioita. Ilmarisen omistusosuus on noin puolet.

Sijoituksen kohteena oleva Victoriastadt Lofts -toimistokiinteistö sijaitsee suositulla ja edelleen kehittyvällä Berliinin Friedrichshainin alueella.

Punatiilinen vuonna 1927 valmistunut  toimistokiinteistö käsittää kokonaisen korttelialueen. Se toimi tuotannollisessa käytössä 1990-luvulle saakka, jolloin se muutettiin toimistokiinteistöksi.

Kiinteistö on lähes täyteen vuokrattu. Vuokralaisista merkittävimmät ovat Saksan Eläkerahasto ja Saksan Posti, jotka vuokraavat yhdessä lähes 65 prosenttia toimistokiinteistön tiloista.

”Kiinteistöllä on tunnetut ja vakavaraiset ankkurivuokralaiset. Turvaavan sijoituskohteen siitä tekevät lisäksi kiinteistön moninaiset kehitysmahdollisuudet pidemmällä aikajänteellä”, sanoo salkunhoitaja Mikko Antila.

Vuokrattavaa pinta-alaa on yhteensä noin 68 000 neliötä.

Ilmarinen hajauttaa kiinteistösalkkuaan

Kyseessä on Ilmarisen kolmas Saksaan tekemä kiinteistösijoitus. Yhtiö sijoitti loppuvuodesta 2015 berliiniläiseen toimisto- ja hotellikiinteistö Königstadt Carree’hen ja helmikuussa 2016 Frankfurtissa sijaitsevaan Theodor Heuss Allee 50 -toimistokiinteistöön.

Ilmarisen strategiana on hajauttaa kiinteistösalkkuaan myös ulkomaisiin kohteisiin. Antilan mukaan Berliinin kiinteistömarkkina on tällä hetkellä yksi Euroopan kiinnostavimmista.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia