Kokeile kuukausi maksutta

Tahkolle kaavaillaan pyöräilykeskusta

Kuopion Nilsiässä sijaitsevalla Tahkolla on meneillään toimintasuunnitelman laadinta, ja siihen liittyen kesällä järjestettiin seuraavan vetovoimatekijän löytämiseksi Next Tahko -ideointikilpailu. Valintaraadin mielestä paras idea on bike park.

Valintakriteereinä parasta ideaa valittaessa käytettiin seuraavia perusvaatimuksia: idea on toteuttamiskelpoinen, idea soveltuu Tahkon kokonaiskuvaan ja henkeen, ja idea nähdään taloudellisesti merkittävänä.

Kilpailuun tuli 431 ehdotusta, ja niistä bike park -ideaa tai siihen läheisesti liittyvää maastopyöräilyn ja alamäkipyöräilyn kehittämistä ehdotti 42 henkilöä.

Maastopyöräily ja alamäkipyöräily eivät ole suinkaan uusia asioita Tahkolle. Jo nykyisellään Tahkolla järjestetään Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB. Lisäksi Savo MTB on jo tehnyt Tahkolle yhteistyössä Tahkonrinteiden kanssa ensimmäiset alamäkireitit, jotka hyödyntävät laskettelurinteiden tuolihissiä. Nyt saatu ehdotusten joukko pyöräilyteemalla on kuitenkin kokonaisvaltainen ja ikään kuin vahvisti Tahkolla virinneet puheet maastopyöräilyn mahdollisuuksista.

”Tahko on jo nyt pienimuotoinen maastopyöräilyn keskus, ja jollain tasolla tämä oli jo huomattu myös Tahkon toimijoiden kesken. Next Tahko -kilpailu sai meidät kuitenkin huomaamaan myös maastopyöräilyn eri osa-alueiden kirjon ja siten tulee varmasti vaikuttamaan laajentavasti aiottuihin suunnitelmiin”, Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Wille Markkanen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tahkolle kaavaillaan pyöräilykeskusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat