Kokeile kuukausi maksutta

Nyt se toteutuu – tulorajat pääkaupunkiseudun vuokra-asuntoihin

Valtioneuvosto on asettanut tänään 15.9.2015 tulorajat valtion tukemiin vuokra- ja osaomistusasuntoihin pääkaupunkiseudulla.

Valtioneuvosto on asettanut tänään 15.9.2015 tulorajat valtion tukemiin vuokra- ja osaomistusasuntoihin pääkaupunkiseudulla.

Tulorajat koskevat uusia asukkaita ja niitä asukasvalinnan päätöksiä, jotka tehdään 1.1.2017 lukien. Lisäksi jatkossa myös asuntoa vaihdettaessa tarkistetaan, jäävätkö hakijan tulot nyt asetettujen tulorajojen alle.

Asukkaan asema talon perusparannus- ja purkutilanteissa on turvattu, sillä tulot ja varallisuus tarkistetaan vain silloin, kun asunnonvaihto tapahtuu asukkaan omasta tahdosta.

Ympäristöministeriön (YM) mukaan tulorajat mahdollistavat asunnonsaannin pienituloiselle työssäkäyvälle. Tuloja laskettaessa otetaan huomioon ruokakunnan koko ja siihen kuuluvien lasten määrä.

Tulorajat eivät koske erityisryhmille tarkoitettuja asuntoja.

Yksineläjä voin tienata 3 000 euroa

Kuukausittainen tuloraja on yhden aikuisen taloudessa 3 000 euroa ja kahden aikuisen taloudessa 5 100 euroa. Yhden aikuisen ja yhden lapsen taloudessa tuloraja on 3 650 euroa, ja kahden aikuisen ja yhden lapsen taloudessa 5 750 euroa.

Tulorajojen ohella asukasvalintaan vaikuttavat myös jatkossa tasavertaisesti asunnon tarve ja hakijan varallisuus. Asukkaaksi valitaan yhä se, jolla on pienimmät tulot, vähiten varallisuutta ja suurin asunnontarve.

YM:n mukaan valtioneuvoston antaman asetusmuutoksen tavoitteena on, että valtion tukemat vuokra-asunnot ohjautuisivat kireillä asuntomarkkina-alueilla niitä eniten tarvitseville. Tarkoituksena on myös parantaa pienituloisten mahdollisuuksia asua ja työllistyä pääkaupunkiseudulla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nyt se toteutuu – tulorajat pääkaupunkiseudun vuokra-asuntoihin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat