Kokeile kuukausi maksutta

Matinkylä saa uimahallinsa – kattohinta on 27,4 miljoonaa euroa

Uimahallille tarkoitetun tontin ahtauden vuoksi altaiden kokoa on jouduttu pienentämään.

Uimahallille tarkoitetun tontin ahtauden vuoksi altaiden kokoa on jouduttu pienentämään.

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina Matinkylän uimahallin hankesuunnitelman. Kattohinnaksi määriteltiin 27,4 miljoonaa euroa.

Uimahallin varustusta on matkan varrella riisuttu kustannusten laskemisen ja tilanahtauden vuoksi. Tontin pienuuden vuoksi altaiden kokoa on pienennetty. Kuntosalitilat sen sijaan yritetään mahduttaa rakennukseen. Uimahalli rakennetaan Matinkylän Tynnyripuistoon.

Uimahalliin on tulossa lukuisia altaita, myös kaksi on poreallasta ja yksi kylmävesiallas. Lisäksi halliin rakennetaan hyppyallas, lastenallas, monitoimiallas ja pääallas.

Uuteen uimahalliin tulee kaupungin arvion mukaan noin 300000 uimaria vuosittain. Uimahalli avautuu kuntalaisille nykyarvion mukaan kesällä 2021.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Matinkylä saa uimahallinsa – kattohinta on 27,4 miljoonaa euroa”

 1. Kattohinta: jos katto ei ole päällä niin otetaan rahaa lisäbudjetista.

 2. Miksi uimahalli piti viime metreillä siirtää tälle pienelle tontille ?
  Matinkylän uimahallia on odotettu jo kymmeniä vuosia.
  Espoossa on vain yksi täysmittainen uimahalli sekä kaksi pientä.
  Yksi on käytännössä aina remontissa. Eli käyttäjiä on tällä hetkellä lähes 100.000 per halli.

 3. Täyttä sutta koko suunnittelu. 20-30 v aikajääntellä ei olla saatu muuta aikaan kuin viivyttelyä. Lopulta sitten yritetään rakentaa liian ahtaaseen koloon, mihin saadaan vain torso. Alueelle tarvitaan kunnon halli, 50 m ratoja min 8 ja lisäksi erilliset hyppy ja opetusaltaat. Kuin myös kaikki muut ajnmukaiset tilat.
  HÄVETKÄÄ koko Espoon päättäjäkaarti, mitä olette näiden vuosikymmenten aikana saaneet aikaan! Ei muuta kuin muuttuneita suunitelmia, joissa lopåputuleman kerrottaan kun ei ole tilaa!!! Ja sitten tyritetäänb tuollainen torso tuohon ahtaaseen loukkoon. Matinkylä ympäristöineen on koko eteläisen Espoon keskus, ollut jo ptkään ja pysyy.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat