SRV:n suurhankkeisiin kuuluu esimerkiksi Helsingin Kalasataman REDI-hanke.

SRV:n tulos laski alkuvuonna

SRV:n liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden huhti-kesäkuussa edellisvuoden vastaavasta ajasta, mutta liikevoitto muuttui negatiiviseksi.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kuluvan vuoden toisella neljänneksellä SRV:n liikevoitto putosi -9,3 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 4,1 miljoonaa euroa.

”Kun tilannettamme katsotaan liikevoiton näkökulmasta, emme ole lähelläkään asettamiamme tavoitteita. Pelkästään ruplan laskennalliset kurssimuutokset, joilla ei ole kassavirtavaikutuksia, lohkaisivat alkuvuoden tuloksestamme lähes 8 miljoonaa euroa”, toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala sanoo.

SRV luovutti toisella vuosineljänneksellä useita kohteita, kuten kauppakeskus Niityn Espoossa ja HKScanin uuden broilerinjalostustehtaan Raumalla.

”Tänä vuonna ennustetaan tuloutuvan yli 800 asuntoa ja parhaillaankin työn alla on yli 3 000 kotia. Samaan aikaan asuntomyynnin luvut näyttävät erinomaisilta. Kesäkuuhun mennessä on myyty jo reilut 800 asuntoa, mikä on yli kolme kertaa enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Myös tammi-kesäkuun asuntoaloitusten määrä on korkea, lähes 600 asuntoa, mikä on reilusti enemmän kuin viime vuonna yhteensä.”

”Haasteitakin on, ennen kaikkea kannattavuuden ja valuuttakurssivaihteluiden osalta. Myös yleinen kustannustaso on näyttänyt jo hetken nousun merkkejä ja rakennusalan ylikuumeneminen näkyy ennen kaikkea toimihenkilöresurssien niukkuutena.”

SRV arvioi vuoden 2017 liikevaihtonsa kasvavan vuoden 2016 tasosta. Vuonna 2016 liikevaihto oli 884 miljoonaa euroa.

Ruplaan liittyvän epävarmuuden vuoksi SRV muutti vuoden 2017 näkymiä liikevoiton osalta. Mikäli ruplan kurssi pysyy vuoden 2017 toisen neljänneksen lopun tasolla, arvioi yhtiö liikevoittonsa heikkenevän vuodesta 2016, jolloin se oli 27,7 miljoonaa euroa. Operatiivisen liikevoiton arvioidaan kasvavan viime vuoden 26,3 miljoonasta eurosta.

SRV 1-6 2017/1-6 2016

 • Liikevaihto, milj.euroa 508,5/362,4
 • Operatiivinen liikevoitto, milj. euroa 5,5/4,2
 • Liikevoitto, milj.euroa -2,0/4,1
 • Liikevoitto, % -0,4/1,1
 • Tulos ennen veroja, milj.euroa -8,0/ -7,0
 • Omavaraisuusaste, % 33,5/36,9
 • Tulouttamaton tilauskanta, milj.euroa 1 594,6/2 021,6

SRV 4-6 2017/4-6 2016

 • Liikevaihto, milj. euroa 284,8/218,5
 • Operatiivinen liikevoitto, milj. euroa 2,8/4,1
 • Liikevoitto, milj. euroa -9,3/4,1
 • Liikevoitto, % -3,3/1,9
 • Tulos ennen veroja, milj. euroa -15,3/-1,5

SRV otti osavuosikatsauksessaan käyttöön operatiiivisen liikevoiton käsitteen, joka määritellään vähentämällä liikevoitosta Venäjän liiketoiminnan rahoituksellisiin eriin sisältyvät laskennalliset valuuttakurssierot sekä niiden mahdolliset suojausvaikutukset. Valuuttakurssierot olivat katsauskaudella -6,9 milj. euroa ja suojauskustannukset -0,7 milj. euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “SRV:n tulos laski alkuvuonna”

 1. Osavuosikatsauksen perusteella SRV:n perinteinen syömähammas kotimaan toimitilarakentaminen sakkaa. Voi, voi. Kunhan ongelmat eivät olisi Kalasataman isossa hankkeessa, jossa punaiset luvut voivat olla ruman isoja.

  1. Nyt aletaan monelta osin poimia sitä satoa mitä ollaan niitetty, niin SRV kuin YIT. Projektipäällikön titteli on muuttunut suojatyöpaikaksi talon sisällä ”herrahississä”.
   Tosiasiassa ilman minkäänlaista projektiosaamista olevia ihmisiä on pidetty suojatyöpaikassa useassa hankkeessa, ja vielä kun rakennuttajakin tai konsultin puolelta ollaan oltu ”h moilasena” ilman urakoitsijan ohjaamista oikeaan suuntaan niin soppa on valmis.

   Todella päteviä vastaavia ja muuta henkilökuntaa lähtee menemään pois talosta koska projektinhallinta itse firmassa on luokatonta. Ja kehä pyörii pyörimistään, projektitasolla homma sekaisin, työmaatasolla homma sekaisin, vielä mehevä riita rakennuttajan kanssa niin mitäs siinä muuta kuin osavuosikatsaukseen alaskirjauksia.

   Näin pääkaupunkiseudulla.

 2. Yksinkertainen tapa saada firman sisäinen tila selville on katsoa työpaikkatarjonta, mikäli se venyy useille sivuille, ovi käy, homma on hakusessa. Kukaan ei halua olla aloittelijan kanssa tekemisissä asioidessaan jostain itsestäänselvyydestä. SRV:n tulos vain huojuu, koska SDP ja kokoomus eivät ole hallitusvastuussa.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi