Korjausrakentaminen tuo edelleen puolet lvi-urakoitsijoiden liikevaihdosta.

LVI-Teknisten tuotteiden tukkumyynti mukavassa kasvussa

LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi odotetusti vuoden kolmannella neljänneksellä.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kasvua kertyi kuusi prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Taloteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo heinä-syyskuun välisenä aikana oli yhteensä 289 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 273 miljoonaa euroa.

Koko alkuvuoden aikana LVI-teknisiä tuotteita on myyty tukkuliikkeiden kautta 799 miljoonana euron arvosta. Se on noin neljä prosenttia enemmän edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

”Kokonaismyyntien määrä vastaa ennusteita kaikin puolin. Uudisrakentaminen on elpynyt ja hyvä vauhti näyttää jatkuvan ainakin kasvukeskuksissa. Rakentaminen painottuu edelleen asuinrakennuksiin, mutta toimistorakentaminenkin on osoittanut piristymisen merkkejä etenkin Helsingissä”, LVI-Teknisen Kaupan liiton toimitusjohtaja Magnus Sirén sanoo.

Sirénin mukaan korjausrakentamisessa pula osaavasta työvoimasta rajoittaa hieman kasvua, mutta vanheneva rakennuskanta ja korjausvelka pitävät huolen siitä, että kohteita riittää.

Tukkumyyntien tilastoa ylläpitää LVI-Teknisen Kaupan liitto.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “LVI-Teknisten tuotteiden tukkumyynti mukavassa kasvussa”

  1. Enemmän tämä johtuu siitä, että määräysten kiristäminen, joka on vähentänyt uudisrakentamista, mutta ei vaikuttanut saneeraukseen, on saanut aikaan sen, että taloteknisten tuotteiden kustannus on jo n. puolet uudisrakentamisessa. Pitkässä juoksussa rakentaminen ei ole lähelläkään 10 v. sitten vallinnutta tasoa.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi