Hus suunnittelee henkilöstöasuntojensa myyntiä. Naistenklinikan henkilökuntaa sairaalan käytävillä helmikuussa. Kuva: Emmi Korhonen

Sairaanhoitajille tarkoitetut edulliset henkilöstöasunnot pannaan myyntiin pääkaupunkiseudulla

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) aikoo myydä omistamansa sadat henkilöstöasunnot.

Kirjoittaja(t) Maija Aalto / HS

Lisäksi Hus luopuu osasta suunnitelmiaan uusien kerrostalojen rakentamiseksi. Syynä tähän on tuleva sote-uudistus.

Hus on jo pitkään rakennuttanut itse siksi, että Helsingistä on vaikea löytää niin edullista asuntoa, että esimerkiksi hoitajan palkasta riittäisi tarpeeksi vuokraan.

Myynti toteutettaisiin tarjouskilpailulla ja sillä ehdolla, että asuntoja käytettäisiin ensisijaisesti edelleen Husin tai sen seuraajaorganisaation henkilöstöasuntoina. Kaupat tekevän pitäisi siis sitoutua pitkäksi ajaksi siihen, että asuntoa voi vuokrata muille vain, jos Husin sisältä ei löydy vuokralaista. Tämä tarkoittaa käytännössä, että todennäköisin ostaja olisi jonkin kunnan omistama vuokra-asuntoyhtiö tai jokin yleishyödyllinen toimija.

Husin hallitus antoi tammikuussa luvan alkaa valmistella kauppaa, mutta tämä ei vielä tarkoita varsinaista päätöstä myynnistä. Jos sote- ja maakuntauudistukset etenevät suunnitellusti, myynnistä päättää sairaanhoitopiirin valtuusto ensi kesänä.

Hus jatkaa Niemenmäen asuntojen suunnittelua

Sairaanhoitopiirin kiinteistöt siirtyvät näillä näkymin valtakunnallisen palvelukeskuksen omistukseen. Husin hallitus käsitteli viime vuonna selvitystä, jossa pidettiin sairaanhoitopiirin kannalta parhaana vaihtoehtoja niiden siirtymistä maakunnalle. Kun näin ei nyt näyttäisi käydä, Hus alkaa valmistella myyntiä.

Hus aikoo myyntiaikeistaan huolimatta jatkaa noin sadan kerrostaloasunnon suunnittelua Niemenmäkeen vapaarahoitteisina. Sen sijaan sairaanhoitopiiri päätti perua viime vuonna Helsingin kaupungille tekemänsä tonttihakemuksen, jolla niin ikään tavoiteltiin sataa asuntoa lisää.

Husilla on yhteensä yli 1 500 työsuhdeasuntoa. Helsinkiin niitä on hiljattain valmistunut esimerkiksi Jätkäsaareen, mutta myös Espoossa ja muualla Uudellamaalla asuntoja on paljon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sairaanhoitajille tarkoitetut edulliset henkilöstöasunnot pannaan myyntiin pääkaupunkiseudulla”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi