Kokeile kuukausi maksutta

Porvoon uuden koulun urakoitsija on selvillä

Porvoon uuden Strömborgska skolanin kouluhankkeen rakentaja on valittu.

Strömborgska skolan. Kuva: Lujatalo

Tiedotteen mukaan toteuttajaksi on valittu Lujatalo. Näsiin rakennettavan ison ruotsinkielisen yhtenäiskoulun kustannusarvio on 21,8 miljoonaa euroa. Koulun brutto-ala on 7330 neliötä.

Kouluhankkeen rakennustyöt alkavat heti, ja uuden koulun on määrä olla valmis tammikuussa 2020. Koulun rakentamisen ajan koulut toimivat osittain väistötiloissa.

Uusi yhtenäiskoulu tulee koostumaan useammasta koulusta. Strömborgska skolan, Saxby skola sekä Näse skola toimivat uuden koulun valmistumiseen asti, minkä jälkeen ne yhdistetään saman katon alle. Myös osa nykyisen Gammelbacka skolan alueen oppilaista aloittaa Strömborgska skolanissa.

Uusi yhtenäiskoulu toteutetaan projektinjohtourakkana. Hanke toteutetaan Terve talo -konseptilla ja vesikatto- ja julkisivutyöt tehdään sääsuojan sisällä.

Uuden Strömborgska skolanin mitoitusoppilasmäärä on 505.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Porvoon uuden koulun urakoitsija on selvillä”

 1. Aivan järkyttävän kallis koulurakennus 43 000 €/oppilas, vastaavia kouluja on tehty alle 20 000 €/oppilas. En yhtään ihmettele yhteiskunnan velkakellon laukkaa.
  Onkohan kullatut hanat vai mistähän näin kova hinta ?

  1. En usko että tuo summa riitää lisää tarvitaan 4_7milliä

 2. Todella järjetön hinta. Miksi varsinkin pienemmät kunnat rakentavat tällaisia one-off kouluja? Entäpä sitten, kun oppilasmäärät putoavat. Miten tuollaisen kolossin muutat uuteen käyttötarkoitukseen?#konseptikoulu

 3. Kalliilta kuulostaa. Kuhmoon valmistui juuri CLT:stä valmistettu puukoulu 400 oppilaalle ja kustannus 11.9 miljoonaa, joka oli myös budjetti. On myös taatusti terve koulu ja terveellinen koulu, KOKO projekti vietiin läpi sääsuojassa ja suurin osa seinä pinnoista on puuta.
  Lisää puukouluja jos tuosta on mitään opittavissa !!

 4. Paikallislehti Uusimaa mukaan urakan kattohinta on 18,6 miljoonaa (tavoitehinta noin 17). Päälle tulee kaupunginhallituksen puheenjohtajan mukaan sisustus- ja kalustuskustannukset.

  Aika mojovat kulut niistäkin per oppilas.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat