Tästä syystä Finlandia-talon marmorin valinta on vaikeaa – ”Louhintapaikkaa mahdotonta jäljittää”

Finlandia-talon tulevan suurkorjauksen suurin kysymys on, löytyykö julkisivuihin vihdoin kestävä kivi.

Jyrki Jalli (oik.), Teemu Tuomi ja Sari Hilden aikovat hankkia Finlandia-talon katolle rakennetun koeseinän ja muiden tutkimusten avulla mahdollisimman luotettavaa tietoa tulevan julkisivupäätöksen tueksi. Kuva: Vesa Tompuri
Epävirallisen kansallisarkkitehdin aseman saavuttanut ja sitä yhä pitävä Alvar Aalto oli myös suuri italialaisen kulttuurin ystävä. Tämä näkyy hänen tärkeimmissä töissään, eritoten myöhäiskauden pääteoksessa Finlandia-talossa. Italian-rakkaus tuotti toimivia, kauniita ja valoisia tiloja, mutta julkisivusta on muodostunut sukupolvien mittainen murheenkryyni.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tästä syystä Finlandia-talon marmorin valinta on vaikeaa – ”Louhintapaikkaa mahdotonta jäljittää””

Viimeisimmät näkökulmat