Uponorin Luomakoski: Alkaneen vuoden ennustaminen haasteellista

Tänään koko vuoden kasvaneesta liikevaihdosta ja liiketuloksesta ilmoittaneen Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski pitää viime vuoden kehitystä suotuisana.

Tänään koko vuoden kasvaneesta liikevaihdosta ja liiketuloksesta ilmoittaneen Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski pitää viime vuoden kehitystä suotuisana.

”Vuonna 2018 Uponor paransi sekä liikevaihtoa että vertailukelpoista liikevoittoa Uponor Infran Pohjois-Amerikan liiketoiminnan ja saksalaisen jäähdyttävien kattopaneelien valmistajan Zent-Frengerin myynneistä huolimatta”, Luomakoski toteaa tiedotteessa.

”Liikevaihto kasvoi hieman Talotekniikka – Eurooppa -liiketoimintasegmentissä, mutta Virsbon tuotantolaitoksen operatiiviset haasteet Ruotsissa sekä raaka-ainekustannusten nousu heikensivät kannattavuutta vuonna 2018. Virsbossa on otettu käyttöön korjaavia toimenpiteitä ja odotamme tilanteen paranevan vuoden 2019 aikana.”

Luomakosken mukaan Talotekniikka – Pohjois-Amerikka -liiketoimintaryhmän liikevaihto kasvoi, mutta kannattavuutta rasittivat Hutchinsonin tuotantolaitoksen käynnistyskustannukset. Lisärasitteena oli raaka-ainekustannusten ja rahtihintojen nousu vuoden ensimmäisellä puoliskolla, eikä tätä saatu täysin kompensoitua vuoden toisella puoliskolla.

”Uponor Infra paransi kannattavuuttaan merkittävästi Euroopassa. Operatiiviset parannukset näkyivät erityisesti Suomessa, ja myös räätälöityjen ratkaisujen myynti menestyi hyvin. Uponor Infran Pohjois-Amerikan liiketoiminta myytiin elokuussa. ”

Maailmantaloudessa on useita epävarmuustekijöitä, mikä tekee Luomakosken mukaan kuluvan vuoden ennustamisesta haasteellista.

”Ensimmäiseen neljännekseemme, joka perinteisesti on pienin johtuen rakennusalan kausiluonteisuudesta, odotetaan vaikuttavan jakelijoidemme ostokäyttäytymisen. Siihen vaikuttanevat ensimmäisen neljänneksen hinnankorotukset monilla avainmarkkinoillamme ja uudet tuotelanseeraukset neljänneksen lopussa”, Luomakoski sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponorin Luomakoski: Alkaneen vuoden ennustaminen haasteellista”

Vastaa