Uponorin tulos lähes ennallaan – samoin osinko

Talotekniikkaa tuottavan Uponorin tulos oli tilivuoden viimeisellä neljänneksellä aavistuksen laskussa. Liikevaihto sen sijaan lisääntyi hieman.

Osinkoa yhtiö aikoo jakaa 0,51 euroa osakkeelta, kun sitä edellisen kerran jaettiin 0,49 euroa.

Uponorin tulos ennen veroja jäi loka-joulukuussa 14,5 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin ylsi 14,8 miljoonaan euroon. Osakekohtainen tulos laski 0,19 eurosta 0,08 euroon.

Liikevaihtoa kertyi loppuvuonna 282,6 miljoonaa euroa, kun yhtiön liikevaihto vuotta aiemmin oli 279,4 miljoonaa euroa. Tästä jäi vertailukelpoista liiketulosta 20,5 miljoonaa euroa edellisvuoden 18,0 miljoonan euron sijaan.

Valuuttakurssit, eli lähinnä dollari, Ruotsin kruunu ja Venäjän rupla leikkasivat konsernin loppuvuoden liikevaihdosta 6,5 miljoonaa euroa.

Rakentamisen aktiivisuus pysyi yhtiön mukaan keskeisillä markkinoilla terveenä, mutta joillakin markkinoilla oli loppuvuonna näkyvissä merkkejä hiipumisesta. Pohjois-Amerikassa oli edelleen hieman kasvua. Euroopassa aktiivisuus hiljeni eniten Pohjoismaissa.

Uponor odottaa liikevaihtonsa yltävän alkaneena vuonna viime vuoden tasolle ilman myytyjä Uponor Infran Pohjois-Amerikan ja Zent-Frengerin liiketoimintoja. Vertailukelpoisen liiketuloksen ennakoidaan paranevan viime vuoden tasosta ilman myytyjä toimintoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponorin tulos lähes ennallaan – samoin osinko”

Vastaa