Kirkkohallitus siunasi Ylivieskan kirkon rakentamispäätöksen

Kirkkohallitus on 21. elokuuta päättänyt vahvistaa Ylivieskan kirkkovaltuuston päätöksen uuden kirkon rakentamisesta vuonna 2016 palaneen kirkon tilalle.

Trinitas-niminen suunnitelma on moderni kivikirkko. Kuva: Arkkitehtitoimisto K2S

Täysistunto vahvisti äänin 10–3 Ylivieskan kirkkovaltuuston päätöksen kirkon rakentamisesta. Esittelijä esitti kirkkohallitukselle, että Ylivieskan kirkkovaltuuston päätös jätettäisiin vahvistamatta, mutta täysistunto kannatti vastaehdotusta, joka tuki kirkon rakentamista. Esittelijä jätti äänestyksen jälkeen eriävän mielipiteensä. Esittelijä katsoi, että vahvistettavana oleva 13,4 miljoonan euron investointi on Ylivieskan seurakunnalle liian suuri riski.

Kirkolliskokous teki avustuspäätöksen Ylivieskan seurakunnalle marraskuussa 2018. Tuolloin seurakunta esitti kirkolliskokoukselle hankkeen kooksi 10 miljoonaa euroa. Kirkolliskokouksen päätöksen jälkeen hankkeen kokonaiskulut ovat kuitenkin kasvaneet 13,4 miljoonaan euroon.

Tuhopoltossa palanut vuonna 1786 rakennettu Ylivieskan puinen pääkirkko esitetään korvattavaksi viereiselle tontille rakennettavalla kirkkorakennuksella ja kirkkomaalle rakennettavalla kellotapulilla. Osan rakennuskustannuksista kattaa seurakunnan palaneesta kirkosta saama 5,6 miljoonan euron vakuutuskorvaus.

Ylivieskan seurakunta aikoo toteuttaa kirkon allianssimallilla. Kirkon suunnitteluun on jo käytetty noin 800000 euroa. Rakennus on arkkitehtikilpailun tulos. Kilpailun voitti Arkkitehtitoimisto K2S oy.

Ylivieskan seurakunnan kirkkovaltuusto hyväksyi kirkon rakennussuunnitelman kokouksessaan 23. huhtikuuta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kirkkohallitus siunasi Ylivieskan kirkon rakentamispäätöksen”

Jätä kommentti