Asunnon ostaja voi menettää konkurssissa rahojaan – Hypon Pauna laittaisi asuntokaupan rs-järjestelmän remonttiin

Asuntokaupan rs-järjestelmä pitäisi laittaa remonttiin, Hypon toimitusjohtaja Ari Pauna ehdottaa.

Hypon Ari Paunan mukaan rs-järjestelmä kaipaa läpinäkyvyyttä. Kuva: Sami Kero / HS
Lakiin perustuva rs-järjestelmä on luotu keskeneräisten asuntojen ostajien suojaksi. Se on pakollinen rakennusvaiheen asuntokaupassa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Asunnon ostaja voi menettää konkurssissa rahojaan – Hypon Pauna laittaisi asuntokaupan rs-järjestelmän remonttiin”

 1. Pauna puhuu asiaa.
  RS-kohde koetaan turvalliseksi, jota se toki onkin, mutta välttämättä ei ollenkaan niin turvallinen kuin sen tulisi olla.

  RS-hankkeessa on mm osakkeenostajien kokous, jossa osakkeenostajat käyttävät äänivaltaa, näinhän lainlaatija sen on tarkoittanut.
  Valittetavasti joissain tapauksissa grynderi joko tietämättään, ymmärtämättömyyttään tai jopa tarkoituksella ohjaa osakkeenostajien päätökset heidän omaa etuaan vastaan.
  Tätähän lainlaatija ei ole tarkoittanut, se lienee täysin selvä asia.

  (Tietämättömyys ja ymmärtämättömyys ei ole lainkaan tavatonta tänäpäivänä, sen verran villiä on meno ollut joitakin vuosia…palaa ajatukset sinne 80-90 luvun vaihteen tienoille.)

  Tälläinen toiminta ei ole omiaan luomaan luottamusta ja turvallisuuden tunnetta alalle, vaan päin vastoin.
  Mielestäni tästä tulisi alla puhua enemmän, selvällä kielellä, jotta tälläinen epäeettinen toiminta saataisiin kitkettyä pois.

 2. Asunnon ostamisessa kannattaa pitää järki mukana. Maksuaikataulu on yksi olennaisimmista tekijöistä uudiskohdetta ostettaessa. Osalle rakentajista riittää pelkkä käsiraha kaupanteon yhteydessä ja loput kohteen valmistuessa. Osa rakentajista haluaa rahaa samaa tahtia, kun heidän omat maksuerät aliurakoitsijoille ynm. erääntyvät. Kummaltakohan rakentajaryhmältä asunto kannattaa ostaa..

Vastaa