Kokeile kuukausi maksutta

Eläkeyhtiöt ja ammattiliitot myivät Kojamoa isolla kädellä, ulkomaiset sijoittajat ostivat

Helsingin pörssiin listatun Kojamon suurimmat omistajat tekivät isoja liikkeitä asuntosijoitusyhtiön osakkeilla marraskuussa.

Kojamon kolme suurinta omistajaa Ilmarinen, Varma ja Teollisuusliitto myivät kuukauden aikana miljoonia osakkeita. Suurin omistaja Ilmarinen myi reilut 4,3 miljoonaa osaketta, toiseksi suurin omistaja Varma reilut 3,5 miljoonaa osaketta ja kolmanneksi suurin omistaja Teollisuusliitto reilut 3,1 miljoonaa osaketta. Isoista myynneistä huolimatta ne ovat edelleen asuntosijoitusyhtiön kolme suurinta omistajaa. Ilmarisella oli marraskuun lopussa vielä reilut 28 miljoonaa Kojamon osaketta, Varmalla vajaat 26,9 miljoonaa osaketta ja Teollisuusliitolla reilut 25,8 miljoonaa.

Ammattiliitoista myös JHL ja Pro kevensivät marraskuussa Kojamo-omistuksiaan. Pro myi vajaat 1,9 miljoonaa osaketta, mutta sillä oli marraskuun lopussa edelleen varsin mittava, lähes 10,5 miljoonan osakkeen Kojamo-potti. Kojamon viidenneksi suurin omistaja JHL myi vain reilut 200000 osaketta.

Kojamon suurimpien osakkaiden joukosta eläkevakuuttaja Elo ja muutama rahasto olivat puolestaan marraskuussa ostolaidalla asuntosijoitusyhtiön osakkeissa. Niiden osakeostot olivat kuitenkin pieniä verrattuna Ilmarisen, Varman ja Teollisuusliiton myynteihin. Elo osti 115000 osaketta, Säästöpankki Korko Plus -rahasto 100000 osaketta ja Evli Suomi Pienyhtiöt -rahasto 90000 osaketta.

Sen sijaan ulkomaiset sijoittajat ostivat marraskuussa erittäin paljon Kojamon osakkeita. Yhtiön nettisivujen mukaan hallintarekisterissä olevien osakkeiden määrä kasvoi lähes 12,4 miljoonalla kappaleella ja niiden osuus kaikista yhtiön osakkeista kasvoi 31,3 prosenttiin. Hallintarekisteröinti on suomalaisten osakkeiden osalta Suomessa lainsäädännöllisesti mahdollista vain ulkomaisille sijoittajille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Eläkeyhtiöt ja ammattiliitot myivät Kojamoa isolla kädellä, ulkomaiset sijoittajat ostivat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat