Kontulan korttelin tornitalon talotekniikkaurakat Assemblinille

Helsingin Kontulan metroaseman välittömään läheisyyteen rakentuu kolmen kerrostalon korttelikokonaisuus.

Helsingin Kontulan metroaseman välittömään läheisyyteen on rakentumaisillaan kolmen kerrostalon suurkorttelikokonaisuus.Kuva: Arkkitehtitoimisto Kanttia2 Oy

Hankkeessa rakennetaan yhteensä kolme kerrostaloa, joista yksi on jo valmistunut ja kaksi on tällä hetkellä rakenteilla.

Kerrostaloja rakennetaan yhteensä melkein 20 000 bruttoneliömetriä. Korkein rakennus Keinulaudantie 2a kohoaa 16-kerroksiseksi tornitaloksi.

Assemblin on mukana kahdessa tällä hetkellä rakentumassa olevassa kokonaisuudessa; Tornitalossa ja Keinulaudantie 2b:ssä.

Tornitalon rakentaminen talotekniikan osalta on alkanut tammikuussa 2020. Asukkaat pääsevät muuttamaan taloon 2021 loppuun mennessä.

”Tornitalon korkeus tuo myös talotekniikkaan normaaleista kerrostaloista poikkeavia suunnitteluratkaisuja, mikä vaatii myös urakoitsijalta asiantuntemusta”, Assemblinin Talotekniikkaurakoinnin liiketoimintajohtaja Jukka Jäppinen kertoo.

Keinulaudantien talojen kylpyhuoneet toteutetaan tehdasvalmisteisilla Fira Modules -kylpyhuonemoduuleilla.

Kohteen korkeimpaan taloon päästiin helmikuussa 2020 asentamaan ensimmäisiä massaräätälöityjä Fira Modules Bathroom 2.0 Series -sarjan kylpyhuonemoduuleita.

Kohteiden rakennuttajana toimii Lumo Kodit Oy ja KVR-urakoitsijana Fira Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kontulan korttelin tornitalon talotekniikkaurakat Assemblinille”

Jätä kommentti