Kokeile kuukausi maksutta

Kojamon tulos kasvoi alkuvuonna – vuokratuotot kasvussa

Asuntosijoitusyhtiö Kojamon tulos parani ensimmäisellä neljänneksellä uusien asuntojen ja vuokratuottojen kasvun ansiosta. Yhtiö nosti hieman kuluvan vuoden kassavirtaohjeistustaan. Koronapandemia ei ole lisännyt vuokrasaamisia eikä viivästyttänyt asuntorakentamista.

Kojamolle valmistui viime vuonna paljon uusia asuntoja. Kuva: Kojamo

”Vuosi alkoi vahvasti. Liikevaihto, nettovuokratuotto sekä kassavirta ennen käyttöpääoman muutosta kasvoivat vertailukaudesta. Kasvua tukivat sekä asuntokantamme että vuokratuottojen kasvu”, Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen sanoo osavuositiedotteessa.

Kojamon tulos ennen veroja koheni tammi-maaliskuussa 51,7 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 38,9 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos parani 0,17 euroon vuotta aiemmasta 0,13 eurosta.

Tulokseen sisältyy 22,0 miljoonan euron nettovoitto sijoituskiinteistöjen käypään arvoon arvostamisesta sekä sijoituskiinteistöjen luovutustappioita 0,1 miljoonaa euroa.

Kojamon liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia 95,7 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 91,5 miljoonasta eurosta. Nettovuokratuotto koheni 10,2 prosenttia 56,0 miljoonaan euroon vertailukauden 50,8 miljoonasta eurosta.

”Verkkokaupan ansiosta asuntojen vuokraaminen jatkuu lähes normaalisti, ja asunto on mahdollista vuokrata ilman fyysistä ihmiskontaktia. Tarjoamme asukkaillemme joustavuutta vuokranmaksuun”, Nieminen sanoo.

Vuokrausaste pysyi 96,9 prosentissa eli vuodentakaisessa. Kojamon vuokrasaamisten määrä ei ole koronapandemian takia kasvanut, eikä yhtiö odota näiden kasvavan merkittävästi lähiaikoina.

Kojamo arvioi edelleen liikevaihtonsa kasvavan tänä vuonna viime vuodesta 2-6 prosenttia. Lisäksi yhtiö arvioi kassavirtansa ennen käyttöpääoman muutosta olevan 146-158 miljoonaa euroa ilman kertaluonteisia kuluja. Aiemmin arvio oli 142-156 miljoonaa euroa.

Kojamo ennakoi vuokra-asuntojen kysynnän säilyvän vahvana. Pandemiasta johtuvat rajoitukset voivat yhtiön arvion mukaan lyhyellä aikavälillä vaikuttaa muuttohalukkuuteen ja estää sekä muuttovirtoja maan sisällä että työperäistä maahan muuttoa.

Kojamo kertoo, että toistaiseksi kaikki asuntojen rakennushankkeet ovat edenneet suunnitellusti eikä pandemia ole viivästyttänyt hankkeita. Yhtiöllä oli maaliskuun lopussa rakenteilla 1651 vuokra-asuntoa.

Kojamon omistuksessa oli kuun lopussa 35392 vuokra-asuntoa. Vuodessa yhtiö osti noin 240 asuntoa ja myi noin 520 asuntoa. Uusia asuntoja valmistui noin 870 kappaletta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kojamon tulos kasvoi alkuvuonna – vuokratuotot kasvussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat