Lehdolle yli 700 asunnon ryhmäkorjaushanke Helsingistä

Rakennusliike Lehto Group on allekirjoittanut sopimuksen suuresta putkiremonttien kokonaisuudesta Helsingin Siltamäessä.

Ryhmähankkeessa remontoidaan yli 700 kylpyhuonetta. Kuva: Lehto

Putkiremontit toteutetaan ryhmähankkeena. Urakan arvo on lähes 30 miljoonaa euroa.

Projektiin kuuluu yhteensä viisi taloyhtiötä ja 36 kerrostaloa, joissa remontin kohteena on yhteensä 726 asuntoa. Hanke toteutetaan vuoden 2022 loppuun mennessä.

”Erittäin yksityiskohtaisen tarjousvertailun kautta varmistutaan ensin remontin sisällöstä ja laadusta, mutta sen jälkeen ratkaisee lähes yksiselitteisesti hinta, koska tässä on kyseessä niin isot rahat osakkaiden näkökulmasta. Lopulta laadukkaalla projektinjohtamisella on iso merkitys”, isännöitsijä ja Siltamäen Huollon toimitusjohtaja Jarno Tuokko kertoo.

Siltamäen putkiremonttien kokonaisuus tehdään ryhmähankkeena. Hankkeeseen ryhtyvien taloyhtiöiden yhteisenä nimittäjänä on niiden omistama huoltoyhtiö. Tuokon mukaan taloyhtiöiden kannattaisi liittoutua useamminkin yhteen, erityisesti, jos kiinteistöissä ja remontin tarpeissa on samankaltaisuutta.

”Siltamäen ryhmähankkeessa säästettiin pelkästään suunnittelukuluissa noin 100 000 – 150 000 euroa taloyhtiötä kohden, mikä on merkittävä summa. Tällaisella liittoutumisella taloyhtiöt voisivat säästää selvää rahaa. Oleellista on se, että remontin tarve on melko samankaltainen eri yhtiöissä ja että yhtiöt löytävät hyvät pelisäännöt ja yhdessä tekemisen hengen, vaikka ei olisikaan yhteistä huoltoyhtiötä”, Tuokko sanoo.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Lehdolle yli 700 asunnon ryhmäkorjaushanke Helsingistä”

  1. Eikös Lehto vasta aivan hiljan ilmoittanut luopuvansa korjausrakentamisesta?

    1. Itse asiassa Lehto ilmoitti vuoden 2019 alkupuolella lakkauttavansa Korjausrakentaminen-palvelualueen. Yhtiö kuitenkin kertoi samassa yhteydessä jatkavansa ja kehittävänsä kannattavaa linjasaneeraustoimintaansa edelleen. Se vain siirrettiin Asunnot-palvelualueen alle.

  2. ”Lopulta laadukkaalla projektinjohtamisella on iso merkitys”.
    Toivottavasti Lehto Group tällä kertaa yllättää.

  3. Olen itse ollut urakoimassa kyseisiä taloja,LVI 👍

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat