Kreate Group hakee osakkeidensa pörssilistausta: Tavoitteena tunnettuus ja osaamisen hankkiminen myös yrityskaupoilla

Infrarakentaja hakee listauksella tunnettuutta ja kasvua.

Kreate hakee pörssilistausta. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Kreate Group Oyj on jättänyt listalleottohakemuksen Nasdaq Helsinki Oy:lle Kreaten osakkeiden ottamiseksi kaupankäynnin kohteeksi ensin Nasdaq Helsingin pre-listalle ja sitten pörssilistalle.

Kaupankäynnin Kreaten osakkeilla odotetaan alkavan Nasdaq Helsingin pre-listalla arviolta 19.2.2021 ja Nasdaq Helsingin pörssilistalla arviolta 23.2.2021.

Kaupankäynnin henkilöstöannissa allokoiduilla Kreaten osakkeilla odotetaan alkavan Nasdaq Helsingin pörssilistalla arviolta 24.2.2021.

Kreate syntyi 1.4.2015, kun kolme infrarakentamisen yritystä Fin-Seula oy, Insinööritoimisto Seppo Rantala oy ja Kesälahden Maansiirto oy yhdistivät voimansa. Yrityksen nimeksi tuli Kreate.

Kreate Group on yksi Suomen johtavista infrarakentajia. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 220 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yli 400 henkilöä.

”Yhtiö on listautumiskunnossa”

Kreaten talousjohtaja Antti Heinola kertoo, että yhtiö oli nyt listautumiskunnossa. Hän ja toimitusjohtaja Timo Vikström tulivat uusina ihmisinä yhtiöön vuonna 2017 ja uusi strategia saatiin vedettyä hyvin läpi. Myös yhtiön liiketoimintavalmiudet kehittyivät.

”Yhtiö on listautumiskunnossa.”

Listautumisella haetaan Heinolan mukaan tunnettuutta.

”Yhtiönä meillä on hyvä maine infra-alalla, mutta haluamme olla vielä tunnetumpi. Haluamme myös olla haluttu työnantaja teknisille osaajille.”

Osake on Heinolan mukaan myös likvidi väline henkilöstön palkitsemiseen omilla osakkeilla. Myös hänellä itsellään on omistusta yhtiössä.

Listautuminen mahdollistaa myös edullisten pääomien hankkimisen markkinoilta investointeihin ja tulevaisuudessa mahdollisiin yrityskauppoihin.

Toistaiseksi asiassa ei ole Heinolan mukaan enempää kerrottavaa. Yhtiö haluaa kuitenkin kasvaa orgaanisesti, ja markkionoilta katsellaan toimijoita, joilla on Kreaten kannalta hyödyllistä teknistä osaamista.

Juttua on täydennetty talousjohtaja Antti Heinolan haastattelun jälkeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kreate Group hakee osakkeidensa pörssilistausta: Tavoitteena tunnettuus ja osaamisen hankkiminen myös yrityskaupoilla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat