Jatke kohensi kannattavuuttaan, liikevaihto pieneni – hallituksen puheenjohtajaksi Juha Pekka Ojala

Jatke-konsernin liikevaihto supistui viime vuonna 10,8 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon pieneneminen johtui Jatke Uusimaan ja Jatke Länsi-Suomen liikevaihtojen pienenemisestä.

Jatkeen väistyvä hallituksen puheenjohtaja Esa Eloranta (vas.) ja uusi hallituksen puheenjohtaja Juha Pekka Ojala. Kuva: Liisa Takala

Jatkeen kannattavuus kuitenkin koheni. ”Onnistuimme kääntämään julkisivuliiketoiminnan voitolliseksi. Tampereella Jatke Pirkanmaa ylsi erittäin hyvään tulokseen. Myös pääkaupunkiseudun toimitilarakentaminen oli erittäin kannattavaa”, konsernijohtaja Hannu Anttonen sanoo tilinpäätöstiedotteessa.

”Jatke ja koko rakennusala on selvinnyt tästä poikkeuksellisesta vuodesta pienillä kolhuilla. Kaikkia asettamiamme tavoitteita emme vuonna 2020 saavuttaneet. Liikevaihdon laskusta huolimatta onnistuimme varmistamaan historiallisen suuren tilauskannan vuosille 2021 ja 2022. Hyvä tilauskanta, kunnossa oleva kassa ja tase sekä oma vahva kiinteistökehitystoiminta takaavat, että Jatke on historiansa parhaassa kunnossa.”

Jatkeessa on käynnistetty konserninlaajuinen strateginen kehitysohjelma Jatke 2.0 – Parasta rakentamassa. Kehitysohjelman tavoitteena on selkeyttää johtamista ja syventää yhteistyötä konsernin yhtiöiden ja yksiköiden välillä. Haluamme lisäksi tunnistaa parhaita käytäntöjä ja hyödyntää niitä tukemaan koko konsernin liiketoimintaa. Valmistaudumme myös rakennusalan digitalisaatioon.

Kuten yhtiö jo viime syksynä etukäteen ilmoitti, se vaihtoi nyt myös hallituksen vetäjää. Puheenjohtajaksi nimitettiin nyt aiemmin varapuheenjohtajana toiminut Juha Pekka Ojala. Hän on entinen SRV:n toimitusjohtaja. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Petteri Pousi. Jatke-konsernin perustajiin kuulunut hallituksen edellinen puheenjohtaja, rakennusneuvos Esa Eloranta halusi jäädä pois hallituksesta.

2020/2019

  • Liikevaihto milj. euroa 290,6/325,6
  • Liikevoitto milj. euroa 11,2/7,5
  • Liikevoitto % 3,9/2,3
  • Oman pääoman tuotto % 27,1/20,4
  • Omavaraisuusaste % 46,4/39,8

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jatke kohensi kannattavuuttaan, liikevaihto pieneni – hallituksen puheenjohtajaksi Juha Pekka Ojala”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat