Kokeile kuukausi maksutta

Pörssitulokas Kreaten liikevaihto ja tulos painuivat alkuvuonna

Helmikuussa Helsingin pörssiin listautuneen infrarakentaja Kreaten liikevaihto kutistui kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä lähes neljäsosan vuoden takaisesta. Samalla yhtiön tulos painui hivenen miinukselle.

Kreaten toimitusjohtaja Timo Vikström

”Ensimmäisellä vuosineljänneksellä liiketoimintamme kehittyi ennusteiden ja suunnitelmien mukaisesti. Vaikka liikevaihto jäi ennätysvahvasta vuoden 2020 vertailukaudesta, nousi vastaavan ajankohdan tilauskanta hyvälle, lähes vertailukauden tasolle. Suhteellinen kannattavuus säilyi viime vuoden tasolla ollen edelleen korkeampi kuin kausiluonteisella infrarakentamisen alalla keskimäärin”, toimitusjohtaja Timo Vikström sanoo osavuosikatsauksessa.

Yhtiön mukaan koronapandemia on lykännyt tiettyjen infrarakentamisen projektien aloitusta vuoden 2020 aikana, millä oli vaikutuksia myös Kreaten tilauskannan kertymiseen vuodelle 2021. Vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä normalisoitunut tarjouspyyntöjen volyymi ja tilaajien aktiivisuus näkyvät kuitenkin erityisesti taitorakentamiseen kuuluvalla siltarakentamisen puolella tarjouspyyntöjen määrän kasvuna.

Paljon julkisuutta saaneet suuret tulevaisuuden ratainvestoinnit eivät Kreaten mukaan tule vielä näkymään rakentamisen volyymina, mutta pienempiä radanrakentamisen hankkeita odotetaan kuitenkin markkinoille. Yksityisellä puolella investointeja harkitaan nyt pidempään, eivätkä suunnitteilla olleet investoinnit, kuten vanhojen rakennusten käyttötarkoitusten muutokset, ota täysimääräisesti käynnistyäkseen.

Kreate pitää koko vuotta 2021 koskevan ohjeistuksensa ennallaan. Yhtiö arvioi, että sen liikevaihto laskee vuonna 2021 verrattuna vuoteen 2020, jolloin liikevaihtoa kertyi 235,3 miljoonaa euroa. Tuloksesta Kreate ei anna ohjeistusta.

1-3 2021/1-3 2020

  • Liikevaihto milj. euroa 38,3/50,0
  • Liikevoitto % 2,2/2,5
  • Kauden tulos milj. euroa -0,3/0,9
  • Omavaraisuusaste % 38,2/36,8
  • Henkilöstö (keskimäärin) 382/398
  • Tilauskanta  milj. euroa 158,3/162,3

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pörssitulokas Kreaten liikevaihto ja tulos painuivat alkuvuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat