Siparila investoi 3 miljoonaa uuteen tehtaaseen

Puisia rakentamisen pintamateriaaleja valmistava Siparila perustaa kuudennen tehtaan Laukaaseen.

Kuva: Siparila

Yhtiö ostaa uutta tehdasta varten Jykia oy:ltä 4000 neliömetrin kiinteistön Laukaan Vihtavuoresta. Investoinnin arvo ensimmäisessä vaiheessa on yli 3 miljoonaa euroa. Se käsittää koneiden ja laitteiden lisäksi myös varastorakennuksien rakentamista.

Siparila aikoo valmistaa uudessa yksikössä pitkälle jalostettuja ulkoverhoustuotteita. Myös valmiiden ulkoverhoustuotteiden jakelua on tarkoitus hoitaa Laukaasta. Toiminta Laukaassa alkaa vuoden 2021 lopussa.

”Saimme tarkoituksiimme sopivan kiinteistön hyvältä etäisyydeltä suhteessa nykyisiin tiloihin Vaajakoskella. Tuotantoa tehdään Vaajakoskella, josta tuotteet kuljetetaan lopputyöstöä ja varastointia varten Laukaaseen”, Siparilan toimitusjohtaja Juha Sojakka kertoo tiedotteessa.

Yhtiön mukaan sen kapasiteetti on täydessä käytössä varsinkin ulkotuotteissa. Nyt tehtävä investointi varmistaa yhtiön kasvun. Strategiansa mukaisesti Siparila tähtää 15–20 prosentin vuosittaiseen kasvuun seuraavan kolmen vuoden aikana. Tämän kasvun mahdollistaa suurelta osin Laukaan uusi yksikkö.

Jo ensimmäisenä toimintavuotenaan Laukaan osuus Siparilan liikevaihdosta tulee olemaan noin 10 miljoonaa euroa. Yksikkö työllistää heti alkuun 10–15 henkeä, ja tarve kasvaa tulevaisuudessa noin 30 henkeen.

Vuonna 2003 perustettu Siparila työllistää nyt 170 puualan ja pintakäsittelyn ammattilaista Vaajakoskella, Myllykoskella, Teuvalla, Parkanossa ja Kajaanissa. Yhtiön liikevaihto kasvaa noin 55 miljoonaan euroon vuonna 2021.

Virolainen Thermorys osti 62 prosentin enemmistöosuuden Siparilasta vuonna 2019.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Siparila investoi 3 miljoonaa uuteen tehtaaseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat