Siparila ostaa saman alan yrityksen

Siparila lisää valmistuskapasiteettiaan ostamalla Kouvolassa toimivan US Wood oy:n. Molempien yhtiöiden tuotevalikoima koostuu valmiiksi maalatuista, piilokiinnitettävistä ulkoverhouspaneeleista.

Siparila lisää valmistuskapasiteettiaan ostamalla Kouvolassa toimivan US Wood oy:n. Molempien yhtiöiden tuotevalikoima koostuu valmiiksi maalatuista, piilokiinnitettävistä ulkoverhouspaneeleista.

”Yrityskauppa vahvistaa markkina-asemaamme kotimaassa ja tukee viennin kasvua. Pystymme kustannustehokkaasti rakentamaan tulevaisuudessa julkisivukonsepteja pelkkien ulkoverhouspaneelien myynnin sijaan”, Siparilan toimitusjohtaja ja omistaja Juha Sojakka kertoo yhtiön tiedotteessa.

US Woodin osakekannan oston myötä Siparilan tehtaiden liikevaihto nousee 33 miljoonaan euroon tänä vuonna.

”Rakentajat arvostavat helppoutta. Siparilan kanssa yhdessä pääsemme kehittämään puurakentamiseen entistä edistyksellisempiä ratkaisuja. Pystymme valmistamaan tehokkaasti myös pieniä tuotantoeriä, joille erityisesti kotimaassa on kysyntää”, US Woodin toimitusjohtaja Jukka Sutelainen toteaa.

Sutelainen jatkaa Siparilan palveluksessa neuvonantajana yrityskaupan jälkeen. US Woodin henkilöstö jatkaa Siparilan palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Yhtiön henkilöstömäärä nousee yrityskaupan myötä 130 henkeen.

Noin 40 prosenttia menee vientiin

Siparila suuntasi vientiin jo taantuman aikana. Tällä hetkellä noin 40 prosenttia Siparilan liikevaihdosta tulee ulkomaan viennistä, ja sen osuutta on tavoitteena kasvattaa entisestään. Maissa, joissa ei ole vahvoja puurakentamisen perinteitä, teollisesti valmiiksi maalattujen puujulkisivujen käyttöönotto on ollut nopeaa.

”Yhdysvalloissa, Ranskassa, Englannissa, Kanadassa ja Hollannissa käytetään pääasiallisesti täysin teollisesti valmiiksi maalattuja ulkoverhouspaneeleita. Siparilan kehittämät naulattomat julkisivut tuovat huomattavia kustannussäästöjä rakentamiseen ja parantavat puujulkisivujen säänkestävyyttä. Olemme vahvoja kansainvälisillä markkinoilla”, Sojakka sanoo.

Tällä hetkellä Kanadan Ontarioon rakentuu lomakylä sekä Montrealiin 200 rakennuksen puutaloalue, joissa käytetään Siparilan julkisivupaneeleita. Viime vuosien aikana Siparilan paneeleilla on tehty suuria puutaloalueita myös Skotlantiin ja Hollantiin.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Siparila ostaa saman alan yrityksen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi